In de media

Het licht gaat weer aan in 2021, letterlijk en figuurlijk, thuis

Licht aan het eind van de tunnel…op de televisie!

De overgang van Oud- en Nieuwjaar 20/21 kon dit jaar niet gevierd worden zoals we dat gewend waren, met vuurwerk rond de Erasmusbrug. Corona maakt samenkomen echt onmogelijk, terwijl dat juist nu is waar we behoefte aan hebben. Om moed te houden is het extra belangrijk om het nieuwe jaar positief  in te luiden.

Maar: dat doen we via de televisie en computer. Want samen kijken we naar de fantastische droneshow die eerder deze maand in alle stilte in het geheim werd opgenomen.

 

Drones in Rotterdam

 

Op 5 mei werd ondanks alle Coronabelemmeringen Bevrijdingsdag toch gevierd met een fantastische droneshow boven de Erasmusbrug. Dat was niet bekend, omdat er geen publiek mocht zijn, Maar het was overal zichtbaar: op de tv en op alle vormen van social media verschenen beelden van die hartverwarmende show.

En zo werd ook nu de overgang van het oude naar het nieuwe jaar feestelijk gemarkeerd. Op een veilige en niet vervuilende wijze, zonder vuurwerk, maar minstens net zo spectaculair.

Mothership, Drone Light Labs, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals werkten samen aan een hoopgevende droneshow om het nieuwe jaar te verwelkomen. De show heeft een verhaallijn en is in meerdere nachten in de stad uitgevoerd en gefilmd. Voor de dronevertelling is een samenwerking aangegaan met het Rotterdams Philharmonisch Orkest dat de muziek uitvoerde bij de verhaallijn.

De film werd uitgezonden op televisie en is ook te zien op youtube.

In 2020 ging het veel over eenzaamheid en de anderhalve meter samenleving. Deze show moet de opmaat zijn naar de saamhorigheid en de sociale samenhang die hopelijk in 2021 weer voor ons allen zijn weggelegd.