Aftellen maar!

Op het evenemententerrein voor het spiksplinternieuwe Depot van Museum Boijmans van Beuningen staat sinds kort een opvallende constructie, bedacht en uitgevoerd door Mothership.

Met steigermateriaal en met fluorescerende verf behandelde platen bouwde Mothership een enorme kunstinstallatie: de analoge aftelklok naar het Eurovisie SongFestival dat in mei in Rotterdam plaatsvindt. Of dat ‘in het echt’ of virtueel zal zijn staat in deze onzekere tijden nog niet vast, maar met nog 100 dagen te gaan begon in ieder geval het aftellen: 100 days to open up! Nog 100 dagen vol hoop, herinneringen en verwachtingen te gaan.

Burgemeester Aboutaleb en de vier presentatoren van het Songfestival onthulden op 11 februari de klok en zetten haar daarmee in werking. Jan Smit, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Nikkie de Jager trotseerden de kou om samen met onze burgervader dit feestelijke moment kracht bij te zetten. Want al is het dan misschien anders dan de afgelopen jaren, een feest gaat het worden!

De aftelklok wordt iedere dag voor 9 uur ’s ochtends handmatig een dag verzet. Langzaam kruipt de tijd in de richting van dat voor veel mensen belangrijke evenement.

De klok is een uitstekend object om aandacht te vragen voor het Eurovisie Songfestival dat eindelijk in onze stad landt. Gehuld in de stijl van het festival, met het veelkleurige logo, is het een citydressing object bij uitstek. Het handmatig verzetten van de tijd biedt een geweldige gelegenheid voor publiciteit door daar bijzondere gasten bij te betrekken.

Typisch Mothership!

 

 

In de media

Aftelklok Eurovisiesongfestival


Privacy Preference Center