Iconische projecten

Mothership is een begrip in de (kunst)wereld dat staat voor inspiratie en verwondering met lef. We willen iedereen de waarde van kunst laten ervaren. Daarom  werken wij in binnen- en buitenland aan iconische projecten die de publieke ruimte verrijken met bijzondere belevingen voor iedereen.

Sociale impact

Als conceptontwikkelaar met een heel eigen signatuur levert Mothership toegevoegde waarde – door de manier waarop we kunst laten samengaan met en verwerken in de omgeving. Dat is dan ook de kern van de missie van Jeroen Everaert, oprichter van Mothership: kunst een vanzelfsprekend onderdeel maken van de openbare ruimte, kunst laten ontstaan uit en opnieuw verankeren in het DNA van de (bebouwde) omgeving, zodat iedereen er door geraakt kan worden. We zijn dan ook trots op de sociale impact die onze projecten hebben.

Het verhaal vertellen

Onze expertise is het vertellen van het verhaal van een gebouw, een plein, een muur, op een manier die aanspreekt en vraagt om een aandachtige nieuwe blik. Iedere plek heeft een andere omgeving en andere betekenis voor de gebruikers ervan. Deze ingrediënten zijn de basis voor ons verhaal. Met kunst en cultuur als uitgangspunt maken we zo voor onze opdrachtgevers nieuwe verhalen om verder te vertellen; in die zin zijn we eigentijdse storytellers.

Waardevolle creatieve processen

Mothership bestaat uit een team van ambitieuze creatieve professionals, die uit verschillende hoeken komen en stuk voor stuk multi-inzetbaar zijn. Een opdrachtgever kan dan ook alle kanten met ons op. We denken niet alleen mee, maar dagen ook uit en kleuren graag buiten de lijntjes. Als conceptontwikkelaar staan we aan de wieg van waardevolle creatieve processen.

We werken daarbij samen met (landschaps)architecten, (interior) designers en kunstenaars, om onze klanten altijd meer te geven dan waar ze om vragen. Al ons werk wordt op maat gemaakt, is nooit voorspelbaar en is zichtbaar met plezier eigenzinnig ontworpen.

Public relations

Mothership is een begrip in de (kunst)wereld dat staat voor inspiratie en verwondering met lef. We willen iedereen de waarde van kunst laten ervaren. Daarom  werken wij in binnen- en buitenland aan iconische projecten die de publieke ruimte verrijken met bijzondere belevingen voor iedereen.

Anderen over ons

“Mothership durft groots te denken en biedt daarmee toegevoegde waarde door de grenzen en kaders van projecten te overstijgen. Het stellen van de grotere vraag en de aanpak van de Mothership biedt projecten een passende conceptuele insteek. Wat hun aanpak kenmerkt is focus en energie op de toekomstige impact en communicatie, die vanaf het begin aan sterk wordt betrokken in de totstandkoming van projecten. Ze zijn ervaren in de sectoren kunst, cultuur en vrije tijd en staan als verbinder, ondernemer en creator klaar om bijzondere initiatieven voorwaarts te brengen”.
Frans van Dooremalen
Directeur BrabantC Fonds

 

“Mothership heeft het concept van Brabant Remembers op een kunstzinnige en verdiepende manier weten te vertalen voor een brede doelgroep. Zowel inhoud als vorm kwamen heel mooi samen in het Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom. Jeroen is heel inspirerend en dankzij Marieke wordt het ook uitvoerbaar binnen tijd en budget!”
Femke Klein
Programmadirecteur Brabant Remembers

Over de impact van de Markthal:
“Twee jaar voor de opening van de Markthal begon ik mijn restaurant aan de Oude Haven. Meteen na de ingebruikneming van de Markthal zag ik al de positieve verandering in ons gebied. Als ondernemer reageer je onmiddellijk op de nieuwe stroom toeristen die sinds de
opening van de Markthal vijf jaar geleden naar ons toe is gekomen. Zeker 40% van mijn klanten is internatonaal en het zijn allemaal bezoekers van de Markthal. Ze kennen nu de weg naar ons restaurant, maar ook naar de andere restaurants in de Oude Haven. “
Roy Wynia, eigenaar restaurant Apartt, Oude Haven, Rotterdam, 220 m vanaf de Markthal

In de media