Ondertussen wordt er in Tsjechië hard gewerkt om de JEWEL Chandelier van Hans van Bentem op tijd af te krijgen voor onze Russische particuliere klant. Momenteel wordt het glas geblazen om de unieke details aan deze chandelier toe te voegen. Het maken van een chandelier duurt gemiddeld wel drie tot vier maanden, afhankelijk van de maat, de soort verlichting, de details en de technieken die toegepast worden.

We vroegen Hans hoeveel van die prachtige kroonluchters hij nu eigenlijk al ontworpen heeft. Maar liefst zo’n 50 stuks dus. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Hans zijn eerste kroonluchter maakte. In die 20 jaar mocht hij kroonluchters ontwerpen voor o.a. Madonna en het Escher museum in Den Haag.

De GUN voor Nicola Erni Collection en LION voor het Ministerie van Defensie waren voor Hans door hun technische perfectie en hun grootte heel bijzonder om te maken. En uiteraard is Hans supertrots dat zijn kroonluchters onderdeel zijn van ‘Amsterdam Oersoep’, die komen te hangen in de nieuwe Damrak passage in zijn hometown Amsterdam.

Eind juni kunnen we het eindresultaat laten zien van de JEWEL Chandelier!