In de media

Rotterdam Sportsupport zet zich in voor vitale, veilige en sociale sportverenigingen in de stad. Tijdens de eerste lockdown zocht deze club Mothership op met de hartverwarmende vraag om een symbool voor steun in moeilijke tijden.
Mothership ontwierp een ‘hart onder de riem’ voor alle sportieve vrijwilligers die door Covid19 op non-actief stonden. Daar begon het mee; maar het groeide uit naar een symbool van steun voor iedereen die onderdeel was van het grote verenigingsleven in de stad.

Sportsupport werkte al aan een campagne die draaide om de aanvoerdersband, die symbool staat voor leiderschap, voor betrokkenheid en eenheid.

Mothership werkte dit uitgangspunt uit tot een guerilla-actie waarbij alle beelden en iconen in de stad werden voorzien van een nieuw ontworpen aanvoerdersband. Het wapen van Rotterdam met de tekst ‘Sterker door strijd’ kreeg een nieuwe uitvoering, die meer van deze tijd is en meer past bij de jongere generaties. Het ontwerp hiervan is van de kunstenaar Arno Coenen (van het plafond van de Rotterdamse Markthal). De beelden riepen op tot solidariteit en werden op grote schaal gedeeld op social media.
De volgende stap om de aanvoerdersband als symbool van eenheid en betrokkenheid onder de aandacht te brengen vond plaats in december 2020. In die maand zou het jaarlijkse congres van Sportsupport plaatsvinden, met een start vanuit de Euromast. Door Covid19 kon dat uiteraard niet doorgaan. Maar Mothership vond een manier om Sportsupport te steunen. De aanvoerdersband prijkte op 21 december (en de rest van de maand) om de pols van de Euromast. De groene band met de fiere leeuw was van veraf te zien!

Ook in 2021 krijgt deze bijzondere samenwerking een nieuwe vorm. Op dit moment kunnen veel sporters weer het veld, de baan, de straat op, de hal, het zwembad en de manege in. En wat nog veel mooier is: eindelijk mag de enige echte Marathon weer gelopen worden op 24 oktober! Een prachtig moment om de eerdere acties uit te breiden en de band van eer en eenheid opnieuw te laten zien.
Deze keer op de Green Stand, het hoofdkantoor van Rotterdam Sportsupport op Rotterdam Zuid. Mothership ontwierp een banier van 14 x 30 meter die het gebouw aan twee gevels gaat sieren, precies op de hoek van de straat waar de marathondeelnemers rennen en het publiek staat te juichen. Een extra feestelijke toevoeging zijn de veertig hardlopers die op loopbanden op het dak van Green Stand meerennen. Waarom? Omdat de Marathon dit jaar veertig jaar bestaat en om het afscheid van de vertrekkend algemeen directeur van de organisatie te markeren.

Zo vertellen banier en renners het verhaal van Sportsupport, eenheid in de stad, en de Marathon met buitengewoon foto- en filmgenieke beelden.