In de media

In Zwolle vinden grootse ontwikkelingen plaats, met name in de Spoorzone. Vanaf de voorkant van het Centraal Station tot ver in de richting van de IJssel ontstaat een nieuwe wijk. Met innovatieve bedrijven, kunst- en muziekopleidingen, een museumdependance, meer aandacht voor voetgangers en fietsers en ruimte voor meer bewoners. Want de stad groeit, zowel in grootte als in kwaliteit.

Mothership is er trots op om onderdeel van deze ontwikkelingen te zijn en de nieuwe plekken die zo ontstaan een extra boost te geven.

Zoals op het Lubeckplein, waar een gigamuurschildering van 325 vierkante meter kleur, 21 meter hoog en 16 meter breed, een muur bedekt die bekleed is met 9800 tegeltjes. Het plein stond te boek als kaal, leeg en ongezellig. Door de recente herinrichting is het al een meer een echte verblijfplaats geworden, groener, met water en zitplekken. Maar nu! Een alziend oog waakt met liefde over het plein, de stadspoort biedt je ook toegang tot déze wijk, de gestileerde Zwolse kerktoren komt een kijkje nemen in het nieuwe deel van de stad. Een iconische verrijking van de omgeving, die een vrolijke sfeer met zich meebrengt.

Het ontwerp is van de Rotterdamse kunstenaar Thijs Kelder, de uitvoering is gedaan door de Zwolse Lonneke van Zutphen.