In de media

Op 8 maart 2016 opende de nieuwe high end ‘Fashion Gallery’ van Lagardere in de intercontinentale terminal op Schiphol.

De winkel is met wit en zwart marmer, chroom en hout zo efficiënt en strak ingericht dat de vraag om een kunstwerk in de ruimte niet de makkelijkste was. De opdrachtgever wilde toch graag het winkelend bezoek een bijzondere beleving geven, met een wow-factor, een stop-factor…

Mothership wist raad en maakte van de grootste sta-in-de-weg een blikvanger. De lompe betonnen pilaar werd het canvas voor een kunstwerk. Flexibele led panelen maken van de pilaar een groot beeldscherm dat doorloopt in een cirkel (doorsnee 4 meter) op het plafond.

Op deze ledoppervlakte sprankelt een loop van 10 minuten bewegend beeld, gemaakt door motion designer Eline Wieland.
De titel “connecting worlds . head in the clouds” verwijst naar de voorbijstromende echt Hollandse wolkenluchten en naar ‘met je hoofd in de wolken’ lopen; omdat je een verre intercontinentale reis gaat maken, of omdat je aan het shoppen bent…

Natuurelementen uit alle werelddelen worden in de film met elkaar verbonden met de wolken als achtergrond. Het is een prachtig werk geworden dat verrast, doet lachen, rustig maakt en toch 10 minuten lang spannend blijft.

Het LED scherm is gemaakt door Street Communication.

Eline Wieland  werkte eerder samen met Mothership voor de opening van Rotterdam Centraal Station waarvoor zij de verbluffende films voor op het 40 meter lange scherm maakte.