Iwan Smit spiegelt de stad

Sinds kort hangt naast de hoofdingang van het vernieuwde station Almere Centrum een opvallend kunstwerk. De muur waaraan het hangt staat in een gedeeltelijk overdekte passage die het busstation met het Stationsplein verbindt.

Kroonenberg Groep herontwikkelde recent een aantal voormalige werkruimtes aan dit plein. Tijdens deze werkzaamheden raakte Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep) bekend met de Zeegroene Loper, het concept van Mothership voor de vergroening en vergroting van de aantrekkelijkheid van het centrum van Almere. Zijn enthousiasme hierover kreeg de vorm van de wens om een kunstwerk toe te voegen aan die Zeegroene Loper

Kroonenberg en Mothership formuleerden gezamenlijk een opdracht die ook past bij de ambities van de gemeente Almere voor het station en het gebied rondom. Op verzoek van Mothership maakte Kunstenaar Iwan Smit hierop een prachtig kleurrijk werk met de titel ‘Stad op Waterspiegel’. Het beeld vertelt het unieke verhaal van Almere, de stad die op de zeebodem gebouwd is, passend in de lijn van de Zeegroene Loper. Hij zich inspireren door kenmerken van Almere die iedereen herkent, zoals de opvallende gebouwen langs het Weerwater, de mascotte Ally de Aap van voetbalclub Almere City en het water en groen van de stad.

Het lichtkunstwerk werd feestelijk onthuld door Lesley Bamberger, Danny Louwerse (Gemeente Almere) en Jeroen Everaert (Mothership). ‘Stad op Waterspiegel’ voegt een bijzondere beleving aan toe voor het winkelend publiek, omwonenden en gebruikers van het station.

Lesley Bamberger, ceo Kroonenberg Groep: “In veel van onze projecten voegen wij kunst toe. Kunst zorgt voor een extra beleving voor de bezoeker van een gebied. Het inspireert en zet soms ook aan tot nieuwe gedachten. Wij zijn heel blij met het kunstwerk van Iwan Smit dat een bijzondere weergave is van de belangrijke elementen van Almere. Het is een kunstwerk waar je naar kan blijven kijken en steeds weer wat nieuws kan ontdekken. Dat maakt het extra bijzonder.”

Meer informatie