Waterproof is een koffietafelboek dat een ode brengt aan de Drechtsteden. Aan het ontstaan van dit boek ligt de rijke geschiedenis van deze regio ten grondslag.

We gaan terug in de tijd, 600 jaar geleden om precies te zijn. In de nacht van 18 op 19 november 1421 voltrok zich een enorme ramp, de Sint Elisabethvloed. Hierbij werden tientallen dorpen die een groot stuk van Nederland vertegenwoordigden, weggevaagd. Baggeraars, dijkenbouwers, waterbouwkundigen, bruggen- en scheepsbouwers slaan de handen ineen en vestigen zich langs de rivier de Noord. In 600 jaar groeien ze gezamenlijk uit tot wereldspelers op het gebied van waterbeheersing.

‘Waterproof’ eert de Drechtsteden en vertelt het verhaal over het ontstaan van het water/landschap en de relatie met het water dat altijd vriend én vijand is. Het water waarmee we een strijd voeren die vandaag de dag nog altijd ongelofelijk actueel is, kijkend naar onder meer de stijgende zeespiegel.

Het boek neemt je mee door de regio, met mooie portretfoto’s van mensen die wonen en werken in het gebied en indrukwekkende landschapsfoto’s. Op reis door 600 jaar geschiedenis!
Jeroen Everaert van Mothership is 1 van de initiatiefnemers van Waterproof en heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit boek. Een aantal jaar geleden zijn er gesprekken geweest met Johan van den Bruele – van den Bruele vastgoed b.v. en Michiel Houdijk van uitgever Trichis Publishing. Uiteindelijk heeft Trichis Publishing Waterproof uitgebracht in samenwerking met Deal Drecht Cities.

18 november 2021 heeft Europarlementariër Caroline Nagtegaal het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen tijdens een feestelijk moment in Ridderkerk.