In de nieuwsbrief van oktober hebben we jullie kennis laten maken met de ruggengraat van Almere, de Backbone. Op dat moment werd het zitobject in kleur gespoten en afgewerkt.

En nu kunnen we een primeur met jullie delen; de ruggengraat, de Backbone Bench, is geïnstalleerd. Hij staat op zijn plek alsof hij er altijd al thuis was.

De Backbone is een sprekend voorbeeld hoe intensieve samenwerking kan leiden tot een bijzonder project. Lola Landschapsarchitect ontwierp het nieuwe stadspark waarin de Backbone zo’n prominente plek kreeg; de groene Stadhuispromenade.

Kunstenaar Jan van der Ploeg laat op zijn beurt met zijn prachtige kleurencombinaties de Backbone tot leven komen. Zo maakten we gezamenlijk de ideale plek om even lekker te zitten, te rusten en te genieten van een kleurrijke omgeving. Leuk detail: deze ruggengraat is het grootste werk dat Jan van der Ploeg ooit onder handen nam.

Mothership is hier verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling. De Backbone is het eerste grote (kunst)object binnen de Zeegroene Loper; de visie die Mothership ontwikkelde voor de binnenstad van Almere. In de aanloop naar de opening van de Stadhuispromenade en de Floriade 2022 zullen meerdere projecten volgen, waaronder drie kunstwerken in de openbare ruimte van en rondom het Station Almere Centrum.

Tijdens de installatie van de Backbone kwamen er meteen al de eerste lovende reacties binnen vanuit Almere;

“Zo mooi!, Ik ben verliefd….”.

“Sprakeloos…zelden zo iets moois gezien”.

“Dit werk gaat echt impact hebben, kan niet anders”.