Minister Schultz van Haegen nam dinsdag 10 mei in Dordrecht de eerste folder van het RiverArt-project in ontvangst. De minister bracht samen met haar internationale collega’s een bezoek aan het historisch havengebied in het kader van waterveiligheid en klimaatadaptatie. Een uitgelezen kans om het RiverArt project onder de aandacht van de minister te brengen.

De komende jaren zal RiverArt in samenwerking met Mothership, Observatorium en diverse nationale- en internationale kunstenaars een 20-tal  iconische kunstwerken realiseren op de oevers van de rivier de Noord tussen Rotterdam en Dordrecht. Langs deze rivier is niet alleen het gevecht van de Nederlanders tegen het water begonnen, de rivier heeft ook gezorgd voor een enorme economische impuls voor deze regio. De kunstwerken zullen de regio verbinden en aantrekkelijker maken voor bezoekers, bewoners en ondernemers en tegelijkertijd aandacht vragen voor de rijke historie.

Wat we precies gaan doen vertellen we natuurlijk we nog niet, maar denk aan spraakmakende kunstwerken à la het Dobberend Bos. De eerste projecten krijgen al vorm, dus hou onze Facebook-pagina en de nieuwsbrieven in de gaten!