In de media

Onderdeel van Floriade Expo 2022

100 dagen aftelfeest tot Floriade Expo 2022

 

In man made provincie Flevoland ruim vier meter onder zeeniveau in de stad Almere, die groen altijd heeft omarmd, is de laatste jaren hard gewerkt aan de totstandkoming van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Op 4 januari is het aftellen begonnen, het was toen nog 100 dagen tot Floriade die op 14 april de poorten opende voor bezoekers. Er werd ook letterlijk afgeteld naar deze dag: middels een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok op de Esplanade in Almere Centrum. 

Inwoners, verenigingen en organisaties konden hún dag claimen om op eigen ludieke wijze de klok handmatig te verzetten en zo onderdeel uit te maken van het 100 dagen aftelfeest.

 

Een feest voor en door Almeerders

 

In het geval van de aftelklok werd de publieke ruimte mede verrijkt door de Almeerse inwoners en ondernemers, die onderdeel worden van het aftelfeest. Zij konden deelnemen door een van de 100 dagen op almerecentrum.nl te claimen, samen af te tellen en hun ervaringen, dromen, hoop, nieuws of andere verhalen te delen gekoppeld aan het getal van die dag. De klok werd dagelijks handmatig verzet, op sommige dagen door een speciale gast.