Op 22 november presenteerden Mothership en BLOC tijdens een gezamenlijk event in Rotterdam aan 35 gasten hun verdergaande samenwerking op het terrein van gebiedstransitie- en ontwikkeling. Beiden adviseren we overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven al jaren over de evolutie van gebiedsconcepten.

Deze samenwerking is gebaseerd op een gedeeld diepgaand begrip van een plek en zijn stakeholders, waardoor we gebiedsprocessen niet alleen versnellen maar ook verankeren in het DNA van de omgeving. Zo kunnen we innovatieve, impactvolle bijdragen leveren voor zowel het publieke domein als het bedrijfsleven.

Middels een aantal case-presentaties van Kinderdijk, Almere en Zwolle konden we onze verhalen en ervaringen toelichten. Zo ontstond een levendig gesprek waarin velen het eens waren dat door de krachten te bundelen Bloc en Mothership een nog completer propositie kunnen aanbieden bij gebiedsontwikkeling, stadsontwikkeling en de transitie van de binnensteden. We zijn dan ook gesterkt in onze gedachten om op bepaalde trajecten samen op te trekken. De eerste afspraken hiervoor zijn gemaakt!

Het werd een inspirerende, interactieve bijeenkomst die ons in deze spannende tijden, waarin allerlei grote opgaven samenkomen en om samenwerking gevraagd wordt, het vertrouwen geeft om juist nu deze coalitie te vormen!

Voor meer informatie over BLOC kijk op www.BLOC.nl