Wat als het Liesveldviaduct een echt stadspark zou zijn…?

Die vraag stond centraal in de gebiedsvisie die gemaakt wordt voor de binnenstad van Vlaardingen. En hoe kun je die vraag beter beantwoorden dan met een heus pop-up park?

Op zaterdag 25 november transformeerden we het Liesveldviaduct in Vlaardingen tot een betoverend stadspark, en de resultaten waren niets minder dan spectaculair. Door de binnenstad op te waarderen met als echte blikvanger een groen stadspark tussen alle stenen kun je de broodnodige kwaliteit toevoegen die dat centrum verdient. Ondertussen neem je daarbij zaken als leefbaarheid, verblijfskwaliteit en klimaatadaptatie mee. Dit was een kans om de bredere gemeenschap te laten zien welke mogelijkheden er zijn voor het Liesveldviaduct.

Hoewel de weergoden ons niet altijd even gunstig gezind waren, heeft dit ons niet weerhouden van het neerzetten van een bijzondere prestatie. In heel korte tijd werd het Liesveldviaduct omgetoverd tot een groene oase. Gehuld in een groene jas bood het viaduct een visueel voorproefje van de  mogelijke toekomst van dit gebied. De omgeving kreeg met een parkachtige sfeer, waardoor bezoekers de gelegenheid kregen om de potentie van dit gebied te ervaren.

Beleving in de binnenstad. Transitie in de binnenstad. Iedere gemeente is op zoek naar een manier om de bewoners weer trots te maken en bezoekers te verleiden te komen. Dit project is de opmaat om de komende jaren met elkaar de binnenstad van Vlaardingen te veraangenamen. Met groen, kunst en cultuur en met de schouders van alle enthousiaste ondernemers eronder.

Meer informatie