Deze zomer wordt op 5 juli de tweede etappe van de Tour de France in Nederland gereden. Van Utrecht tot aan de finish op de Oosterscheldekering in Zeeland rijden de renners een hele bijzondere route. Niet eerder is er in de Tour door zo’n diep dal gereden. En nooit eerder is er in zee gefinisht. Op de route passeren de renners ook diverse Deltawerken.

Als je daar eens bij stil staat: zonder ons watermanagement hadden wij nooit een Tour de France onder de zeespiegel kunnen laten rijden. Dus een reden voor Rijkswaterstaat om ons leven met water juist tijdens dit immense sportevenement eens extra onder de aandacht te brengen.

Mothership is daarom door Rijkswaterstaat gevraagd om de trots op ons watermanagement in beeld te brengen. Hiervoor werkt Mothership samen met Mwah Tekstuele Verwenners.

Over water, wielrennen en de strijd winnen valt veel te vertellen. Mwah verenigt deze thema’s tot een aantal uitspraken waarbij de humoristische benadering je doet glimlachen en tegelijkertijd de hele wereld bewust maakt waar die Dutch met hun watermanagement voor staan. De kunst van Mwah zal zichtbaar zijn op de Brouwersdam, de Haringvlietsluizen en het Topshuis.

De strijd tegen water hebben we al gewonnen. Die tweede etappe winnen is een logische vervolgstap!