Het Luxor Theater is jarig en dat moet gevierd worden! Het Luxor heeft ons gevraagd een concept te bedenken voor de viering van dit bijzondere jubileum, met ‘de artiestenparade’ als resultaat.
Op 19 april 2017 vond in het nieuwe Luxor Theater de kick-off van deze artiestenparade plaats.

De artiestenparade bestaat uit levensgrote cut-outs van artiesten die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van het Luxor Theater. Op ware grootte verschijnen nationale en internationale artiesten als Wim Kan, Andre van Duijn, Waardenberg en De Jong, en Édith Piaf in het Rotterdamse straatbeeld en krijgen mensen de kans zichzelf te fotograferen met hun helden. 100 Jaar theatergeschiedenis wordt zo voor iedere Rotterdammer en bezoeker aan de stad zichtbaar; iedereen viert dit bijzondere feestje mee. Elke set bestaat uit een vlaggenmast, een ‘pluchen’ poef en een artiest. Op de poef worden de namen van Partners van Het Luxor vermeld.
Bedrijven en particulieren kunnen Luxor feliciteren door deze sets te adopteren. Al tijdens de kick-off waren er verschillende bedrijven geïnteresseerd. Spido, De Rabobank en het Havenbedrijf Rotterdam hebben als eerste hun naam verbonden aan dit ‘rode-loper’project dat straks onder andere op de Coolsingel zichtbaar zal zijn.

Op de route van het Oude naar het nieuwe Luxor theater komen in december in totaal honderd iconen te staan.