Veel Rotterdammers en bezoekers van de stad weten niet echt wat zich in de Rotterdamse haven afspeelt. Toch loopt de haven wereldwijd voorop in een aantal belangrijke ontwikkelingen. Mothership werd gevraagd om een van deze speerpunten beter zichtbaar te maken.

Dolphins 83 is een aanmeerplaats in het Calandkanaal aan de Landtong Rozenburg. Hier komt binnenkort het grootste LNG-schip van Europa te liggen. LNG is een schone brandstof die wordt ingezet in de transitie van fossiele naar nieuwe brandstoffen. We ontwikkelden voor het Havenbedrijf Rotterdam een wel heel opvallend object om aandacht te vragen voor onder meer deze ontwikkeling.

Onze inspiratie kwam voort uit de haven: de mensen en de materialen. Steeds minder mensen zie je werken in de grootsheid van de haven, maar onontbeerlijk zijn de roeiers. Zij zijn het die nog steeds handwerk verrichten bij het aanmeren van de grote schepen. De getwijnde touwen die ze gebruiken vind je terug in de trapspiralen die zich naar boven slingeren. Naar boven, waar je een fabuleus uitzicht hebt over de haven, vanaf een 22 meter hoge gerecyclede meerpaal die een echo is van zijn collega’s in het water. Dit hergebruik staat voor de duurzaamheid die het Havenbedrijf nastreeft in de Rotterdamse haven.

Rondom het bordes op 16 meter hoogte loopt een band met informatie over het uitzicht, LNG, duurzaamheid en andere zaken die samenhangen met wat je ziet.