In de media

Het drukbezochte evenement in de haven van Rotterdam was het toneel van een primeur: een vooraankondiging van een spectaculair lichtkunstwerk dat Mothership ontwierp voor een viertal bruggen in het gebied van de Drechtsteden.

 

Na de prachtige lichtshow tijdens het Eurovisie Songfestival, ‘De Zwaan Vliegt’ was het nu de eer aan een typisch havenfenomeen. Want een enorm kraanponton kreeg vleugels en danste over de rivier richting de Drechtsteden! De Kraanvogel vloog boven de stad!

 

De Kraanvogel was een onderdeel van de botenparade op zaterdag 3 september.

 

Met deze unieke gebeurtenis werd er aandacht gevraagd voor een grote lichtshow in het het najaar.

 

Want van 14 tot 19 november zet het concept van Mothership de Drechtsteden in de spotlights. Iets wat eigenlijk helemaal niet past bij de aard van de inwoners, voor wie bescheidenheid boven trots gaat. En trots mogen ze zijn, die inwoners, want hun regio ontwikkelt en huisvest maritieme bedrijven die over de hele wereld bekend staan om hun innovatieve expertise.

Eigen aan de regio? Het water – als vijand én als vriend, als scheiding en verbinding. Daarom behelst ons concept het in de spotlights zetten van iconische bruggen plus het Drierivierenpunt. Vanaf die locaties zwaaien enorme lichtbundels die kilometers ver te zien zijn. En die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio. Want dat die regio deze spotlights verdient, daarover is iedereen het eens. Nu de bewoners zelf nog: meer vertrouwen en meer trots!

 

Achterliggende opdracht aan Mothership? Helpen om deze regio stevig op de kaart te zetten als een gebeid dat aandacht verdient en waar het goed wonen, studeren en werken is. Ook voor jong talent! Mothership werkt het project uit met alle verbonden Drechtsteden en is strategisch partner van DEALDRECHTSTEDEN.