Op 16 september 2017 werd Sky Mirror onthuld, het kunstwerk dat Anish Kapoor ontwikkelde voor het 25-jarig jubileum van Museum De Pont in Tilburg. Museum de Pont is vernoemd naar Jan de Pont, een jurist en zakenman uit Tilburg. Uit zijn nalatenschap werd een stichting opgericht ter ondersteuning van de hedendaagse beeldende kunst. Het in 1992 opgerichte museum is gebouwd in een voormalig wolspinnerij. Een ruimtelijk en licht gebouw waar kunst volledig tot zijn recht komt.

Sky Mirror werd in de openbare ruimte voor het museum geplaatst. Het prachtige object werd afgelopen september officieel geopend door Prinses Beatrix, in aanwezigheid van Anish Kapoor en Hendrik Driessen, directeur van de Pont.

In samenwerking met en in opdracht van Brabant C en de Gemeente Tilburg heeft Mothership een rol gekregen om Tilburg met dit fascinerende kunstwerk verder op de kaart te zetten. De komende jaren wordt hiervoor samengewerkt met City Marketing Tilburg.  Coebergh Communicatie en PR zal zoals al bij eerdere succesvol uitgevoerde projecten partner van Mothership zijn.

Wil je meer weten over Sky Mirror? In een aflevering van Kunstuur wordt uitgebreid gesproken over de kunstenaar en zijn werk. Bekijk het hier.  Lees hier het artikel van Mestmag hoe het kunstwerk tot stand is gekomen.