Op vrijdag 15 april was het eindelijk zover: de eerste steen van het imposante glasmozaïek werd geplakt. Het steentje maakt deel uit van het totaalkunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’ in de Beurspassage in Amsterdam. Wethouder Kajsa Ollongren van Kunst en Cultuur en Boudewijn Oranje, voorzitter van de Bestuurscommissie Centrum, werden met een hoogwerker naar de nok van de passage gebracht. Onder toeziend oog van de pers, kunstenaars Hans van Bentem, Arno Coenen & Iris Roskam, projectontwikkelaar BouwInvest en kunstproducent Mothership werd symbolisch de eerste steen geplakt. De eerste steen bestond overigens uit een ‘matje’ met daarin 225 mozaïeksteentjes. In totaal zullen er in het hele plafondmozaïek één miljoen honderdvijftigduizend steentjes verwerkt worden. Wethouder Ollongren bracht vervolgens een toost uit op het kunstwerk: ‘Een waardevolle aanvulling voor de stad en met name voor het gebied 1012.’ Een ambitie waar achter de schermen lang aan gewerkt is en die nu eindelijk vorm krijgt in de passage…

Benieuwd naar het achtergrondverhaal van dit totaal kunstwerk? Lees hier het artikel in het Parool met BouwInvest en Mothership.

Wil je meer informatie over de vorderingen van Amsterdam Oersoep? Volg ons op Facebook of via de website beurspassageamsterdam.nl.