In september van dit jaar bestaat museum De Pont in Tilburg 25 jaar. Om dit te vieren krijgt De Pont een kunstwerk van de wereldberoemde kunstenaar Anish Kapoor voor de buitenruimte van het museum. De Pont heeft 16 werken van Kapoor in haar collectie en organiseerde eerder twee solo-exposities. Mothership werkt samen met museum De Pont, Brabant-C, De Gemeente Tilburg en Tilburg City Marketing om het kunstwerk het beeld van Anish Kapoor verder onder de aandacht van de wereldpers te brengen. Het doel is eenzelfde aantrekkingskracht op nationaal en internationaal niveau te creëren als bij werken van Kapoor in Chicago, New York en Versailles.

Het meest bekende kunstwerk van Kapoor is ongetwijfeld de Cloud Gate in het centrum van Chicago. Volgens het dagblad Chicago Tribune is “The Bean” met vijf miljoen bezoekers per jaar de op een na grootste toeristische attractie van de stad (na de Navy Pier). Voor Chicago, waar in de eerste zes maanden na de opening van the Cloud Gate
twee miljoen bezoekers kwamen, is dit kunstwerk van Kapoor van aantoonbare toegevoegde waarde voor de stad.
Hoe het zes meter hoge kunstwerk voor De Pont, dat voor het museum komt te staan, er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Maar kijkend naar Kapoors vorige kunstwerken belooft het iets bijzonders te worden.

Tilburg wordt hiermee de eerste Nederlandse stad met een beeld van de kunstenaar in de openbare ruimte.
De sculptuur wordt op 16 september onthuld.

Bekijk hier een filmpje van de ‘The Bean’ in Chicago.