Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen: we zijn supertrots mee te werken aan het Rode Loper project op het Damrak in Amsterdam!

Het Damrak moet verfraaid worden. Daarom wordt het gehele pand bij de voormalige C&A passage geherstructureerd. En omdat Amsterdam hier een grote toeristische trekpleister van wil maken is Mothership door Bouwinvest gevraagd hiervoor een pitch uit te schrijven. Het grote succes van de Markthal heeft bewezen dat kunst een immens grote PR waarde aan een ruimte kan meegeven. Dat is precies wat ze voor het Damrak ook voor ogen hebben. Zodoende wordt de gehele passage ter beschikking gesteld aan de kunstenaars. De pitchwinnende kunstenaars die deze passage gaan verfraaien zijn het gelegenheidstrio Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem met het kunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’.

‘Amsterdam Oersoep’ refereert op het eerste gezicht naar de Amsterdamse grachten, maar bevat nog veel diepere lagen waar verwezen wordt naar de magische krachten van water en het ontstaan van het universum.

Voor het vervaardigen van ‘Amsterdam Oersoep’ wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap. Het plafond zal gemaakt worden van ruim 450 m2 glasmozaïek. De vloer wordt door een oud Italiaans familiebedrijf voorzien van Terrazzo en de wanden zullen voorzien worden van handgemaakte tegels met glas in lood objecten. Daarnaast zal de passage aangekleed worden met geweldige kroonluchters van fietsonderdelen en immens grote spiegels gedecoreerd met bladgoud.

In opdracht van Bouwinvest ontwerpen Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem ‘Amsterdam Oersoep’ in samenwerking met FiMek en Top Vastgoed. Mothership treedt hierbij op als adviseur en producent. De verwachte oplevering van ‘Amsterdam Oersoep’ is eind 2015.