‘Kunstwerk Amsterdam Oersoep maakt van de Beurspassage de nieuwe toeristische trekpleister in Amsterdam’
connecting worlds . head in the clouds connecting worlds . head in the clouds
'connecting worlds . head in the clouds'
Eline Wieland
'Het Dobberend Bos groeit en bloeit!'
'Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn'
'Meer dan 190 landen zagen de kunst van Mwah op hun tv scherm tijdens de Tour de France 2015'
‘Intens project waarin het bombardement in Rotterdam herdacht werd met lichtkunst’

Wie zijn wij

Onze dank voor het feit dat je een bezoek aan de site van Mothership hebt geselecteerd! We horen wel eens dat dit een kleine muisklik was voor één persoon, maar een groot effect bleek voor de hele mensheid. Graag vertellen wij wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen. Neem een moment de tijd voor een stap naar epische kunstprojecten.

De kracht van kunst is communicatie

Mothership zag het licht in 2005 en heeft inmiddels meer dan 500 projecten geïnitieerd in Nederland maar ook ver over de grens. De basis van die projecten lag daarbij hoofdzakelijk op een professionele begeleiding van kunstenaars en het bedrijfsleven met als missie om ‘kunst naar de mensen te brengen’. Ruim een decennium verder is Mothership van een kunstproducent meer en meer aanwezig aan de basis van kunstprojecten, waarbij zij de grondlegger van een concept wordt.

Team

We maken bijzondere dingen bij Mothership, die over het algemeen heel mediageniek zijn. Ons werk is waanzinnig zichtbaar. Daarom is het denk ik ook heel erg leuk om hier te werken en dat merk je aan de stemming/aanpak/instelling/ van het team. De kunstprojecten die wij maken zijn voor iedereen.

Onze projecten zijn verdeeld in categorieën waarbij de beeldende kunst centraal staat. De omvang en de uitdaging van elk project varieert in omvang en relevantie. Het speelterrein van Mothership is niet alleen meer de openbare ruimte. Kunstprojecten zorgen voor verwondering, voor inspiratie en voor bewogenheid, ontroering, dynamiek en emotie. De groep van kunstenaars waar we mee werken begrijpt hoe kunst bijdraagt aan een totaalbeleving. De media, online of op papier geeft een uitgebreide impressie over de activiteiten van Mothership.

Een greep uit onze opdrachtgevers