Way of Working met de wow-factor

Mothership heeft een originele way of working opgebouwd door de uitgebreide en diverse ervaring van veel projecten. Als de projecten groter worden, dan worden de belangen ook groter. Mothership weet uit ervaring hoe belangrijk het is om een project te sturen naar de beste kwaliteit voor klanten.  Mothership is tegenwoordig vaak mede-kunstenaar of ontwerpt de concepten. Zo kan er beter en sneller beslist worden in projecten, tot eenieders voordeel.

Waarde

Met een goede wow-factor krijgt elk project het effect waar het uiteindelijk om te doen is. Projecten als de Markthal en de Amsterdamse Oersoep laten helder zien dat het project op veel vlakken in de prijzen valt. Dat maakt het de  investering in een kunstproject met die wow-factor meer dan waard.

Kunst naar de mensen brengen

De missie van Mothership om kunst naar de mensen te brengen is mogelijk door een interessante groep opdrachtgevers. Met elkaar wordt die overtuiging van de toegevoegde waarde van kunst binnen een project gedeeld. Een groot publiek wordt geraakt en iedereen haalt daar zijn voordeel uit. Het is een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt. Zo is intussen wel gebleken.

Met de vakkennis van Mothership worden niet-alledaagse oplossingen aangedragen voor onderwerpen die aanvankelijk een probleem leken. Opdrachtgevers zijn geroutineerd in hun dagelijks werk. Zij zijn zich vaak goed bewust van de bijzonderheid van een project, gebouw of een gebied. Met de expertise van Mothership kan er vanaf het begin een kunstproject worden toegevoegd waardoor het die extra, toegevoegde waarde krijgt. Mothership bedenkt concepten waar mensen over gaan praten, wat in de media komt, en wat mensen willen gaan zien. Of zoals Jeroen Everaert, oprichter van Mothership het uitlegt; geen advertentie in de krant, niet een website, niet het ophangen van vlaggenreclame, of een grote advertentie ergens in de stad. Als je het heel mooi maakt, dan komen er mensen op af die dat willen zien.

"Geen advertentie in de krant, niet een website, niet het ophangen van reclamevlaggen, of een grote advertentie ergens in de stad. Als je het heel mooi maakt, dan komen er mensen op af die dat willen zien."

Hoe doet hij dat?

Een groot deel van zijn succes is zijn bijzondere, persoonlijke maatstaf. Ome Piet en tante Sjaan, die zonder enige besef van kunst een leven leiden zonder al teveel gekheid op een stokje, moeten het ook leuk vinden. Deze maatstaf werkt altijd!

Kijk wat het oplevert!

Vroeger stonden we niet zo stil bij de impact die Mothership projecten konden hebben op de omgeving, maar nu zien we hoeveel opdrachtgevers in de prijzen zijn gevallen, en is het onze specialiteit om opdrachtgevers te overtuigen dat een samenwerking met Mothership enorm veel mogelijkheden biedt die veel opleveren.

Nog steeds is de grote drijfveer van Jeroen om meer mensen van kunst te kunnen laten genieten. Daar vertelt hij vaak over in lezingen en presentaties. Jeroen werd in 2008 onderscheiden met de Ketelbinkieprijs voor ondernemers en in 2014 ontving hij de Rotterdamse Laurenspenning voor het enthousiasme, het zakelijk inzicht en de creativiteit waarmee hij kunstenaars en opdrachtgevers met elkaar weet te verbinden.

Mothership pleit ervoor om kunstenaars een andere rol te geven in de maatschappij dan men verwacht, buiten de wereld om van de musea en de gesubsidieerde instellingen. Wanneer kunst ingezet wordt als communicatiemiddel, gaan mensen nadenken en beseffen wat de waarde is van een gebied of een gebouw. Het biedt een extra dimensie met onbegrensde mogelijkheden en een enorm bereik.

"Vroeger was het ‘kunst om de kunst’ of l’art pour l’art. Zo hebben wij als Mothership een nieuwe rol opgepikt, want wij weten dat kunst – net als vroeger met het bouwen van kerken en paleizen – veel impact heeft. Projecten zijn beter te verkopen als ze mooier gemaakt worden."

Mothership aan het begin

Omdat duidelijk is dat kunst zo veel meer biedt, is het belangrijk om daar in het prille begin van een project al rekening mee te houden. Met een kunstproject wordt zo concreet een invulling gegeven aan de uitdaging en de verwachtingen van een project. Wanneer een kunstproject tot leven komt – in de openbare ruimte of in de media – dan krijgt het veelal meerdere, waardevolle functies. Een stad kan er zijn verhaal aan ophangen en trekt zo nieuwe bezoekers en belangstellenden, een gebied krijgt een nieuwe, culturele waarde, een omgeving wordt veiliger – aangifte statistieken veranderen dramatisch. We worden er op verschillende manieren door geïnspireerd en dat geeft zo’n project een enorme toegevoegde waarde.

Onze ervaring leidt er toe dat kunstprojecten op waarde geschat kunnen worden. Een belangrijk aspect wanneer je aan het begin van de ontwikkeling van een project staat. Investeren in een goed concept voor een kunstproject betaalt zich uit in veel aspecten. Deze succesvolle manier om kunstprojecten in te zetten in steden, gebieden of gebouwen, zetten wij ook graag voor jou in.

Wil jij ook die impact maken?
Wij dragen daar graag aan bij!