De wow-factor

Mothership werkt met de ‘wow-factor’. Deze is toe te passen in omvangrijke opdrachten met allure als ook in de meer sympathieke projecten die vaak een sociaal, maatschappelijk karakter hebben. Oprichter van Mothership, Jeroen Everaert legt uit waarom dit zo belangrijk is.

 

 

“Mijn uitdaging is het om kunst, net als muziek, in het dagelijks leven van mensen te laten zijn.”

Kunst naar de mensen brengen

“Met Mothership wil ik mensen raken en daarom roep ik altijd dat ik kunst naar de mensen wil brengen. Deze doelstelling is in de loop der jaren alleen maar meer duidelijk geworden. Zowel voor de kunstenaars, voor de opdrachtgevers, als ook voor ons. Een kunstwerk is hét middel om als medium op te treden. Wanneer het een goede ‘wow-factor’ heeft wordt het gedeeld op social media en zo krijgt het de aandacht waar opdrachtgevers op hoopten. Rond de projecten van Mothership wordt een concrete communicatiestrategie gebouwd met elkaar. Er worden journalisten en bloggers geactiveerd. Maar ook, en dan is het project met name geslaagd, de mensen die het willen bezoeken maken foto’s die ze delen. Dit heeft een enorme waarde voor projecten. Mijn persoonlijke groei is dat ik in mijzelf ben gaan geloven, heb veel ervaring, veel meer dan de gemiddelde kunstenaar van tegenwoordig, er zijn in de loop der jaren zoveel projecten van onze hand gekomen. Dat heeft geleid tot een interessant pallet voor opdrachtgevers. Ik heb natuurlijk zelf ook de kunstacademie succesvol afgerond en doe daar nu steeds meer mee voor de projecten van Mothership!”

Oh is dit kunst?

Of het project nu groot of klein is. Het wow-moment is de uitdaging voor elk Mothership project; dat is waar tegenwoordig de concepten omheen bedacht worden.

“Mijn uitdaging is het om kunst, net als muziek, in het dagelijks leven van mensen te laten zijn.”

Het grootste compliment voor Jeroen is nog steeds als het publiek zegt: ‘Oh is dit kunst?’ Daar doet hij het uiteindelijk voor. Dat is echt zijn drijfveer en de grootste beloning die hij kan krijgen.

Wil jij die WOW-factor voor jouw project? Neem contact op om te kijken wat we met elkaar kunnen doen.