Koninklijke opening Markthal Rotterdam

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Koningin Maxima opent 1 oktober de Rotterdamse Markthal. Dit is iets waar elke Rotterdammer trots op is. De besloten openingsceremonie start om 15:45 uur en vanaf 16:30 uur is de Markthal toegankelijk voor publiek.

’s Avonds rond de klok van 8 komt het prachtige kunstwerk “Horn Of Plenty” van Team Arno Coenen tot leven met een indrukwekkende animatie en bloedstollende muziek! Komt dat zien, komt dat zien!

  Foto: Jeroen van Dam Foto: Jeroen van Dam

  Bezige bijtjes, rupsen en lieveheersbeestjes

  Natuurlijk erg leuk die Markthal, maar het brengt wel eigenwijze diertjes met zich mee. Zo zijn er een aantal die hun eigen plan hebben getrokken en opeens (in groot formaat) opduiken op prominente gebouwen in de stad. Je komt ze tegen op de route tussen Rotterdam Centraal Station en de Markthal. Wees niet bang, ze doen niks!

  In opdracht van Bureau Binnenstad ontwierp Arno Coenen de ontsnapte diertjes voor het project ‘The Great Escape’. Deze zijn geïnspireerd op de dieren die te zien zijn in het kunstwerk ‘Horn of Plenty’. Mothership trad hierbij op als producent.

   Foto: Mothership

   ‘En route’
   in Rotterdam

   Rotterdam verkennen doe je met de leukste route app van Nederland: Rotterdam Routes. Trek je kekste wandelschoenen uit de kast en ontdek de vele mooie gezichten die de stad Rotterdam kent.

   Je kunt kiezen uit de meest uiteenlopende routes, namelijk: Natuurlijk Rotterdam, Rotterdamse Iconen, Echt Rotterdams, Rotterdam Havenstad en Oud & Nieuw Rotterdam. Elke route is voorzien van audio navigatie en brengt je naar leuke, grappige en indrukwekkende highlights in de stad. Bij elke highlight hoor je een bijzonder verhaal, vertelt door rasechte Rotterdammer(t)s.

   The Rotterdam Routes app was commissioned by the City of Rotterdam (Bureau Binnenstad). It was built in co-operation with Zicht online, YipYip, Brand and VideoWerkt. Onder leiding van Natasa Heydra hebben onze Threesome studenten Emma van Beek, Stephanie Bos en Lotje Chabot het concept bedacht en uitgewerkt. Mothership trad op als projectleider.

   De app is gratis te verkrijgen in de stores’s, kijk op: www.rotterdam.nl/rotterdamroutes

    De Kracht van Rotterdam

    12 september werd de derde editie van ‘De Kracht van Rotterdam’ feestelijk geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het startschot van deze stadsexpositie werd gegeven in de Rotterdamse Schouwburg.

    12 jonge fotografen laten ieder op een eigenzinnige en unieke manier de stad zien. De foto’s zijn te bezichtigen op gebouwen, pleinen, viaducten maar ook op scholen en in het Maasstad Ziekenhuis.

    Op intitiatief van Anne Bloemendaal kon het fotoproject “De Kracht van Rotterdam” worden gerealiseerd. Mothership trad hierbij op als producent.

    Kijk voor meer informatie op www.dekrachtvanrotterdam.nl

     Foto: Bob van der Vlist

     Gokje wagen

     Een rondreizende verhalenmachine en een webplatform die verborgen verhalen van Rotterdamse dak- en thuislozen, (ex-)verslaafden en ongedocumenteerden bundelt en aan de stad laten horen. Dat is “You win some, you lose some”!

     De verhalenmachine is een speciaal ontworpen gokkast die het publiek verleidt een ruk aan de hendel van de automaat te geven – de automaat knippert, rinkelt en de rollen beginnen te draaien – een kort audioverhaal start. De verhalenmachine reist vanaf september 2014 één jaar langs verschillende Rotterdamse instellingen en openbare locaties.

     Een project van Stichting Shoot-n-Share (Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot). In samenwerking met Pauluskerk Rotterdam, Nico Adriaans Stichting, ViaKunst, Bier & Brood en Schrikdraad Elektronisch Ontwerp. In opdracht van Stichting Shoot-n-Share en onder leiding van Veldwerk trad Mothership op als technisch producent.

     Kijk voor verhalen en meer op www.rotterdamsgeluk.nl

      Foto: Harry Schumacher, onwerp poster: Rens van den Berge