Paul Swagerman woont en werkt in Rotterdam. OOPS is het kantoor van Paul Swagerman. Hij heeft visuele communicatie aan AKI Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Enschede gestudeerd en is een zelfstandig grafisch ontwerper sinds 2001. Paul ontwerpt voor gedrukte en digitale media, voor diverse (inter)nationale klanten, voornamelijk uit de kunst-, muziek- en culturele wereld. Zijn werk richt zich op grafische en nieuwe media design met een redactioneel, autonome, vertellende en informatie gebaseerde blik in het veranderende landschap dat de media heet. Paul werkt vaak samen met andere zelfstandige ontwerpers en stagiaires.

www.paulswagerman.nl

Monique Sucric (1981) is een fotografe die woont en werkt in Rotterdam. Het belangrijkste thema in haar werk is de manier waarop mensen zich verbonden voelen met een thuis, een plek of een land. Haar onderzoek heeft betrekking op de wijze waarop deze emotionele band kan worden uitgelegd vanuit omgevingen, interieurs, foto’s, symbolen en rituelen. Deze gehechtheid heeft een illusionistische dimensie. Beelden die deze subjectieve emotionele inhoud weerspiegelen fascineren haar. In haar werk brengt ze een verband tussen de alomtegenwoordige plaats die de fotografie heeft in ons leven en hoe deze foto’s ons beeld van identiteit en geschiedenis bepalen. Monique Scuric maakt gebruik van uiteenlopende soorten fotografische beelden: archieffoto’s, familiefoto’s, stills uit films, gevonden foto’s en zelf genomen foto’s. Door het plaatsen van deze beelden in een nieuwe context, ze te veranderen door manipulatie, of ze te combineren met anderen, krijgen ze een nieuwe betekenis. Gelaagde verhalen ontvouwen zich, ze haalt de volgorde eruit en combineert losse beelden.

www.scuric.nl

Rudin Swagerman woont en werkt in Rotterdam. Hij is ontwerper, kunstenaar, fotograaf en gespecialiseerd in interactie design en flash player. Rudin houd (onder andere) van (nieuwe) media.

www.rudinswagerman.nl