Jeroen Everaert

In 2005 richtte Jeroen Everaert zijn bedrijf Mothership op. Met als grote drijfveer ‘meer mensen van kunst te kunnen laten genieten’. Jeroen’s grootste missie op deze aarde is kunst een wezenlijk onderdeel van de maatschappij te maken. ‘Iedereen moet inzien dat kunst er toe doet. Kunst is voor iedereen’.

Van het verkopen van ladders & trappen groeide Jeroen door als directeur van grote bouwkranen. In de avonduren volgde hij ook nog eens de kunstacademie om uiteindelijk als kunstenaar aan de slag te gaan. Na een jaar als kunstenaar werkzaam te zijn geweest bleef hij na een tentoonstelling bij galerie Mama op de Witte de Withstraat in Rotterdam kleven en leerde daar de wereld van de kunsten kennen.  Jeroen miste echter het ondernemen en zo verliet hij Mama om zijn eigen bedrijf op te zetten als kunstproducent: Mothership.

De visie die Jeroen heeft over kunst en de maatschappij maakt hem een veelgevraagde spreker voor lezingen en presentaties.

Jeroen weet als geen ander welke kunstenaar ingeschakeld moet worden voor welke opdracht. In 2008 werd hij onderscheiden met de Ketelbinkieprijs en in 2014 ontving hij de Rotterdamse Laurenspenning voor het enthousiasme, het zakelijk inzicht en de creativiteit waarmee hij kunstenaars en opdrachtgevers met elkaar weet te verbinden.