‘010 The world is yours’

Aan het Tiendplein is de afgelopen tijd hard gewerkt om de locatie een prettiger sfeer te geven. Het plein wordt opnieuw ingericht en gaat een toekomst tegemoet als bruisende ontmoetingsplek met terrassen.
Al in 2012 gaf de Alliantie West-Kuiskade het team van Mothership de opdracht een kunstwerk aan de openbare ruimte toe te voegen dat de bijzondere uitstraling van het plein zou benadrukken. Arno Coenen en Iris Roskam maakten in datzelfde jaar op verzoek van Mothership daarna het ontwerp. Ruim voor de wereldbollen voor het Centraal Station dus…
Vanaf half november  is op het historisch waardevolle schakelhuisje op het vernieuwde Tiendplein een bijzonder kunstwerk te zien van Arno Coenen en Iris Roskam. Boven het torentje zweeft een stalen lijntekening van een wereldbol waar de tekst ‘010 The world is yours’ in verwerkt is. De lijnen komen samen in een  sterrenstelsel dat ’s avonds  nog beter zichtbaar wordt door de verlichting van de wereldbol. Tiendplein: zitten op een terras, de wereld aan je voeten , de sterren boven je hoofd…

  Foto: Wilwy, Matthijs Bijpost

  ‘Erasmus adagia’ in Rotterdam

  Op 27 oktober vond de officiële onthulling plaats van een serie banieren met spreuken van Erasmus op de Vlaggenparade aan de Boompjes in Rotterdam. Ter gelegenheid van de geboortedag van onze beroemde stadsgenoot op 28 oktober vroeg de gemeente Mothership om het gedachtegoed van de grote filosoof meer zichtbaar te maken.
  Sinds begin oktober zijn er op meerdere plekken bijzondere uitspraken te vinden , die verbazing wekken door hun actualiteit. Naast de banieren op de Vlaggenparade zijn de ‘Erasmus quotes’ ook te vinden op de zijgevel van Hotel Emma op het Eendrachtsplein, het metrostation Wilhelminaplein, een luchtkoker op het Kruisplein en de metro-ingang in het Centraal Station. Alle teksten zijn vormgegeven door ontwerper Tim Bontan van Bijdevleet. De onthulling van de banieren is de eerste fase van dit project. In april en oktober 2016 volgen nog een aantal spreuken op verschillende locaties in de stad.

   Foto: Mothership

   Onderdoorgang Kralingse zoom

   Vanaf de Kralingse Zoom loopt onder de A16 een onderdoorgang die Rotterdam en Capelle aan den IJssel verbindt voor voetgangers, fietsers en een onbemand elektrisch pendelbusje. De tunnel wordt al langere tijd ervaren als onveilig en onaangenaam. Het project is een opdracht van de gemeente Rotterdam in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel. Aan Mothership de taak om de onderdoorgang een prettigere sfeer te geven. Kunstenaar Bruce Tsai Meu Chong maakt een muurschildering met aan weerskanten een typisch kenmerk van de gemeente Rotterdam en Capelle aan den IJssel. In het midden van de afbeelding zie je elementen die Bruce ontleende aan een workshop die hij hield met schoolkinderen uit de Capelse wijk Fascinatio. Door de kleurige wandafbeelding en de nieuwe verlichting is de tunnel prettiger en veiliger om te gebruiken. Vanaf eind november is de muurschildering in volle glorie te bekijken. Overigens kun je dat het best doen vanuit het pendelbusje, dat rijdt tussen Metrostation Kralingse Zoom en bedrijventerrein Rivium.

    Foto: Mothership

    Mothership tien jaar!!!

    Het is je vast niet ontgaan: in 2015 viert Mothership haar tienjarig bestaan. Dat doen we onder andere door het presenteren van een nieuw boek over alle projecten die we in die tien jaar uitvoerden. Het is een mooi boek geworden en we zijn er trots op. Het boek wordt gepresenteerd voorafgaand aan ons grote jubileumfeest in Annabel op 5 november. Als je zin hebt om onze verjaardag met ons te komen vieren ben je van harte welkom vanaf 19 uur bij Poppodium Annabel, Schiestraat 20 te Rotterdam. Ons feest loopt tot 23 uur, daarna neemt Annabel het over. Laat ons weten of je komt door een e-mail te sturen naar: semih@enterthemothership.com.

     Catharina Kousbroek

     Sinds 1 oktober is ons team versterkt met een frisse projectmanager: Catharina Kousbroek. Zij is vliegend van start gegaan met een aantal lopende en nieuw projecten. Catharina heeft eerder gewerkt voor Francis Boeske Projects in Amsterdam en heeft mede aan de wieg gestaan van de kunstbeurs Amsterdam Drawing waarbij zij betrokken was van 2012 tot en met 2014. Daarnaast werkte ze voor de Amsterdam Art Fair in 2015.

      Foto: Mothership