Laurenspenning voor Jeroen Everaert!

Trots, trots en nog eens trots. Dat is wat wij zijn op onze Jeroen! Dinsdag 28 oktober ontving hij de Laurenspenning (een prestigieuze Rotterdamse onderscheiding op het gebied van cultuur en samenleving) voor het enthousiasme, het zakelijk inzicht en de creativiteit waarmee hij kunstenaars en opdrachtgevers met elkaar weet te verbinden.

Tijdens zijn dankwoord riep hij Mothership collega’s, kunstenaars en opdrachtgevers het podium op. “Uit de grond van mijn hart en met volledige instemming van het team, dank je wel voor het toekennen van de Laurenspenning!”, aldus Jeroen Everaert.

  Foto: Frank Hanswijk

  Kruiperige types

  Mocht je de afgelopen maand in het centrum van Rotterdam geweest zijn, zul je het vast opgemerkt hebben: er zijn dieren uit de Markthal ontsnapt!

  De diertjes zijn te vinden op de meest uiteenlopende gebouwen in de stad: Nationale Nederlanden, Unilever, Hotel Emma, Rotterdamse Schouwburg, Wold Trade Centre, Bram Ladage en HEMA (beide in de Hoogstraat).

  In opdracht van Bureau Binnenstad ontwierp Arno Coenen de ontsnapte diertjes voor het citydressing project The Great Escape. Deze zijn geïnspireerd op de dieren die te zien zijn in het kunstwerk ‘Horn of Plenty’ en zijn tot ongeveer januari 2015 te zien op diverse gebouwen en objecten. Mothership trad hierbij op als producent.

   Foto: Joost ten Bruggencate

   Plenty for everyone

   1 oktober was een memorabele dag: eindelijk ging de Markthal open! Dit betekent dat de ‘Horn of Plenty’ van Team Arno Coenen nu door iedereen bezocht en gezien kan worden. Daar hebben wij het al die tijd natuurlijk voor gedaan. Niemand minder dan Koning Maxima opende de overdekte marktplaats. Ondertussen heeft de Markthal al meer dan één miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

   Behoor jij nog niet tot die één miljoen bezoekers? Check dan de openingstijden op www.markthal.nl en laat je verrassen door het veelzijdige aanbod en de mooie omgeving.

    Foto: Ossip van Duivenbode

    In ere hersteld

    Zoals dat vaker gaat met kunst in de openbare ruimte, moet er onderhoud gepleegd worden om de schoonheid van het werk te kunnen behouden. Zo ook in Almere voor het monument ter ere van René Kempenaar.

    Jarenlang heeft Kempenaar zich met volle overgave ingezet voor Almeerse jongeren voor wie hij een coole plek in het stadshart wilde creëren, zodat ze konden samenkomen. Hij overleed op 16 april 2007.

    Begin oktober zijn bij Mothership een week lang de nieuwe mozaïekmatjes gemaakt en niet veel later op locatie aangebracht. Het kunstwerk, ontworpen door Arno Coenen, ziet er weer spik en span uit!

    Met dank aan Gemeente Almere, De Kunstwacht en alle helpende handen.

     Foto: Jean-michel van Braak

     Ondergrondse kunst

     Het metrostation van Rotterdam CS heeft er nog nooit zo artistiek uitgezien. In opdracht van museum Boijmans van Beuningen en RET is de hal van het metrostation aangekleed met diverse uitingen van het museum.

     Zo zijn er pilaren voorzien van een kleurrijk doek, een wand fullcolor bestickerd en is er een grondsticker geplaatst onderaan de trappen vanuit het station. Op de uitingen zie je de welbekende Toren van Babel en de aankondiging van de nieuwe tentoonstelling The Future of Fashion is Now. Deze is nog t/m 18 januari 2015 te bezichtigen.

     Mothership trad hierbij op als producent, communicatie- en ontwerpbureau Thonik is verantwoordelijk voor de vormgeving.

      Foto: Jeroen Everaert