Tien jaar Mothership bij Annabel: het feest!

Mothership vierde op 5 november haar tiende verjaardag met relaties, vrienden en bekenden. Wat was het een geweldig feest!
Tijdens het besloten deel van het feest sprak presentator Jan Dirk Stouten met Mothership. Oprichter/artistiek managing partner Jeroen Everaert en zakelijk managing partner Vincent van Zon keken samen niet alleen terug naar prachtige kunstwerken en vruchtbare samenwerkingsverbanden, maar ook vooruit. Mothership gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet, met vernieuwing en innovatie hoog in het vaandel. En als altijd blijft het vertrekpunt natuurlijk de missie van Jeroen: kunst moet naar de mensen, daar waar ze mensen raakt en waar ze de stad kan verrijken met ervaringen.
Het jubileum werd ook aangegrepen om het nieuwe boek ten doop te houden: ‘Mothership and beyond’. De stapel boeken slonk naarmate de avond vorderde…
Na het officiële gedeelte barstte de dansvloer uit zijn voegen. Een prachtig begin van een nieuwe periode.

  Foto: Vincent van Dordrecht

  ‘DOBBEREND BOS’ VOOR DE STAD ROTTERDAM

  Op 5 november, de dag van ons tienjarig jubileumfeest, hoorden we dat CityLab010 ‘het Dobberend Bos’ van Mothership gaat ondersteunen. Een mooier verjaardagscadeau is er niet!

  Mothership grijpt deze kans om de stad te vergroenen met beide handen aan. ‘Het Dobberende Bos’ is een innovatief project van Mothership naar een concept van kunstenaar Jorge Bakker. Het werk stelt de vraag hoe stadsbewoners omgaan met natuur en wat omgekeerd natuur doet met de stadsmens.

  Na een lange tijd van experimenteren en testen worden eindelijk in 2016 twintig iepen in boeien te water gelaten. De Rijnhaven zal nooit meer hetzelfde zijn…

   Impressie: Olivier Scheffer

   Onthulling kunstwerk Bruce Tsai aan Kralingse Zoom

   Op dinsdag 24 november onthulden de wethouders Joost Eerdmans (Rotterdam) en Josien van Cappelle (Capelle aan den IJssel) het prachtige kunstwerk ‘Somewhere Nice’ van Bruce Tsai. De onderdoorgang voor fietsers, voetgangers en de elektrische pendelbus die de Kralingse Zoom verbindt met de wijk Fascinatio werd jarenlang ervaren als een onprettige locatie. Met de bijzondere muurschildering en nieuwe verlichting begint er een nieuw tijdperk voor de tunnel en gebruikers: van plek om te mijden tot plezierig om door te rijden.

    Foto: Mothership

    Onthulling ‘Twisted Fairy Tales’ in Utrecht

    De jonge kunstenaar Margriet van Breevoort maakte voor het Wijkservicecentrum Kanaleneiland in Utrecht het kunstwerk ‘Twisted Fairy Tales’: sprookjesfiguren met een twist! Op 11 november werd het werk onthuld in aanwezigheid van een groot publiek.
    Het kunstwerk bestaat uit sprookjesfiguren die er minder lieflijk uitzien dan je zou verwachten. Pinokkio, Roodkapje, de kikker, het konijn en Nils Holgersson zijn in brons gegoten.
    ‘Twisted Fairy Tales’ is het eerste kunstwerk in de openbare ruimte van Margriet van Breevoort.

     Foto: Mothership