RiverArt: minister krijgt eerste folder

Minister Schultz van Haegen nam dinsdag 10 mei in Dordrecht de eerste folder van het RiverArt-project in ontvangst. De minister bracht samen met haar internationale collega’s een bezoek aan het historisch havengebied in het kader van waterveiligheid en klimaatadaptatie. Een uitgelezen kans om het RiverArt project onder de aandacht van de minister te brengen.

De komende jaren zal RiverArt in samenwerking met Mothership, Observatorium en diverse nationale- en internationale kunstenaars een 20-tal  iconische kunstwerken realiseren op de oevers van de rivier de Noord tussen Rotterdam en Dordrecht. Langs deze rivier is niet alleen het gevecht van de Nederlanders tegen het water begonnen, de rivier heeft ook gezorgd voor een enorme economische impuls voor deze regio. De kunstwerken zullen de regio verbinden en aantrekkelijker maken voor bezoekers, bewoners en ondernemers en tegelijkertijd aandacht vragen voor de rijke historie.

Wat we precies gaan doen vertellen we natuurlijk we nog niet, maar denk aan spraakmakende kunstwerken à la het Dobberend Bos. De eerste projecten krijgen al vorm, dus hou onze Facebook-pagina en de nieuwsbrieven in de gaten!

  Foto: Han Bakker

  Klaar voor een (stroom)stootje?

  Het hippe designhotel Stroom heeft Mothership gevraagd om mee te denken over een nieuwe huisstijl. Het hotel is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale op de Mullerpier; het beschikt over prachtige karakteristieke eigenschappen. Toch miste de eigenaar iets. Daarom riep hij de hulp van Mothership in voor een frisse aanpak van de menu’s tot de entree. Motherships creatief directeur Jeroen Everaert schakelde grafisch designer Thijs Kelder van Studio Ruwedata in. Thijs ontwerpt de komende periode voor Stroom een nieuwe stoere huisstijl rondom het thema elektriciteit. We houden je op de hoogte!

   Schets ontwerp (uitsnede): Studio Ruwedata

   Een hemel in Rheine…

   We gaan internationaal! Motherships concepten blijken niet alleen in de smaak te vallen binnen de landsgrenzen; ook onze Duitse buren zijn geïnteresseerd. Op uitnodiging van ‘Wichards geeft vorm’ (interieurarchitecten Thomas Schaper en Marielle Wichards) werken kunstenaar Margriet Smulders en Mothership samen aan drie plafonds voor een nieuw winkelcentrum van 17.000m2, de Ems Galerie in Rheine, een project van Hermann Klaas Projektentwicklung.

   Nieuwsgierig? We houden je op de hoogte via social media en de nieuwsbrief!

    Impressie: Emsgalerie

    Samen met Jan Dirk Stouten

    Motherships Jeroen Everaert en Vincent van Zon zijn tegenwoordig via JDS beschikbaar voor het geven van presentaties over kunst in de openbare ruimte, de kracht van kunst als communicatiemiddel, ondernemerservaringen en de uitleg van business cases. Na een aantal succesvolle presentaties van beiden met Jan Dirk Stouten besloten ze hun krachten met hem te bundelen.

    Kijk voor meer informatie op www.jandirkstouten.nl.

     Foto: Vincent van Dordrecht

     Internationale designprijs voor Studio Spass

     Vorig jaar was Motherships eigen Jeroen gastcurator bij een project in de Kunsthal in Rotterdam. Onder de naam ‘Do it’ werden kunstwerken getoond die kunstenaars, suppoosten en publiek uitnodigen om mee te doen, naar een concept van de internationaal bekende curator Hans Ulrich Obrist.

     Een van de door Jeroen geselecteerde installaties was ‘So Me Thing’ van het Rotterdamse Studio Spass (‘creative direction for identities, campaigns and installations’), dat bestaat uit Jaron Korvinus en Daan Mens. ‘So Me Thing’ daagde bezoekers uit om het werk te beïnvloeden door lagen van het design af te scheuren. De installatie heeft de bronzen ‘European Designers Award 2016’ gewonnen.

     Namens Mothership: gefeliciteerd!

      Foto: Studio Spass