Met de Tour de France in zee

Deze zomer wordt op 5 juli de tweede etappe van de Tour de France in Nederland gereden. Van Utrecht tot aan de finish op de Oosterscheldekering in Zeeland rijden de renners een hele bijzondere route. Niet eerder is er in de Tour door zo’n diep dal gereden. En nooit eerder is er in zee gefinisht. Op de route passeren de renners ook diverse Deltawerken.

Als je daar eens bij stil staat: zonder ons watermanagement hadden wij nooit een Tour de France onder de zeespiegel kunnen laten rijden. Dus een reden voor Rijkswaterstaat om ons leven met water juist tijdens dit immense sportevenement eens extra onder de aandacht te brengen.

Mothership is daarom door Rijkswaterstaat gevraagd om de trots op ons watermanagement in beeld te brengen. Hiervoor werkt Mothership samen met Mwah Tekstuele Verwenners.

Over water, wielrennen en de strijd winnen valt veel te vertellen. Mwah verenigt deze thema’s tot een aantal uitspraken waarbij de humoristische benadering je doet glimlachen en tegelijkertijd de hele wereld bewust maakt waar die Dutch met hun watermanagement voor staan. De kunst van Mwah zal zichtbaar zijn op de Brouwersdam, de Haringvlietsluizen en het Topshuis.

De strijd tegen water hebben we al gewonnen. Die tweede etappe winnen is een logische vervolgstap!

  Ontwerp: Mwah Tekstuele Verwenners, Foto: Rijkswaterstaat
  Foto: Rijkswaterstaat

  Blijf aan je Deltawerken

  We blijven nog even bij ons watermanagement. Want er gebeurt nog meer bij de Deltawerken. In het kader van de ‘Beleef-de-Delta’ route, is Mothership door Rijkswaterstaat gevraagd iets te bedenken om de Deltawerken meer onder de aandacht te brengen gedurende het hele jaar door.

  Daaruit vloeide het idee om bij alle Deltawerken een fotomonument te plaatsen, waar bezoekers een foto van zichzelf kunnen maken met het monument en de betreffende Deltawerken op de achtergrond.

  Het eerste fotomonument, ontworpen door Studio Ruwedata, wordt geplaatst bij het Topshuis in Zeeland en is de eerste uit een reeks fotomonumenten. Het leuke is dat dit monument gelijk al in gebruik genomen kan worden tijdens de finish van de Tour de France op 5 juli a.s.

  21 juni is de officiële opening, vergeet niet te lachen naar het vogeltje!

   Detail of design: Studio Ruwedata

   Gewoon doen

   Met trots kunnen wij vertellen dat Jeroen Everaert als gastcurator mocht optreden bij de nieuwe tentoonstelling ‘Do it’ in de Kunsthal Rotterdam.
   Het project ‘Do it’ van de internationaal bekende curator Hans Ulrich Obrist is deze zomer daar te zien. Een vooruitstrevend tentoonstellingsconcept dat instructies bevat van wereldberoemde kunstenaars, onder wie: Carsten Höller, Yoko Ono, Gilbert & George, Maurizio Cattelan, Ilya Kabakov en Erwin Wurm.

   Samen met Jeroen heeft de Kunsthal ruim vijftig ‘Do it’ instructies geselecteerd die in de Kunsthal worden uitgevoerd. Bekende Rotterdamse kunstenaars waar Mothership ook mee samenwerkt, onder wie Arno Coenen & Iris Roskam in samenwerking met Abner Preis, zijn uitgenodigd om instructies te realiseren. In het geval van Arno & Iris en Abner Preis is dat de instructie van Jay Chung.

   De tentoonstelling is vanaf 4 juli tot 6 september 2015 te zien in de Kunsthal Rotterdam.

    Let there be light!

    Een lichtpuntje boven het kruispunt van de Agniesestraat-Heemsteestraat in Rotterdam! Daar hangt al geruime tijd een opvallend stekelvormig kunstwerk, genaamd de ‘HEALING KRISTAL’, ontworpen door kunstenaar Hans van Bentem. Het object slaat een brug tussen verschillende tijdperken, sferen en culturen, om zodoende de buurt met elkaar te verbinden.

    Tot voor kort kon je het kunstwerk alleen bij daglicht aanschouwen. Maar nu dus ook in het holst van de nacht, want in mei 2015 is het kunstwerk van de nodige elektra voorzien en straalt ‘ie als nooit tevoren.

    Vergeet dus niet omhoog te kijken, als je ’s nachts het kruispunt passeert!

    Mothership trad binnen dit project op als producent.

     Foto: Mothership