Threesome S03 – We are hiring!

In 2013 ging Mothership het spannende stagetraject THREESOME aan in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels zijn er al twee succesvolle edities geweest, waarin onze stagiairs in projectteams te gekke projecten realiseerden.

Vanaf september 2014 staat alweer het derde seizoen voor de deur. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste managers, creatievelingen en communicatietijgers die van ons de kneepjes van het vak willen leren.

Tijdens dit stagetraject realiseer je in een team kunstprojecten in de openbare ruimte vanaf de tekentafel tot aan de oplevering. Dus, moet je in de periode september 2014 – januari 2015 stage lopen, wil je graag creatief en zelfstandig aan de slag en ben je net zo gek van kunst als wij? Meld je dan nu aan!

Bekijk de vacatures HIER

Om een idee te krijgen van onze THREESOME projecten kun je HIER de projecten van de vorige Threesome seizoenen vinden.

  Foto Wilh.L. Stuifbergen

  Threesome presents: VOP

  Het team van THREESOMES02 deed in opdracht van Bureau Binnenstad (Gemeente Rotterdam) onderzoek naar hoe voetgangeroversteekplaatsen (VOP’s) op bijzondere wijze ingezet kunnen worden om verschillende delen van de stad aan elkaar ter verbinden. Door deze oversteekplaatsen te accentueren kunnen gebieden positief worden benadrukt. Voor voetgangers wordt namelijk op deze manier een aantrekkelijk pad gecreëerd, waarbij zij worden verleid om buiten de gebaande paden te treden.

  De THREESOME dames keken hierbij naar allerlei bestaande initiatieven en deden een aantal voorstellen aan Bureau Binnenstad. Dit project is nog in volle gang, dus to be continued….

  In opdracht van Bureau Binnenstad deed THREESOME een onderzoek en ontwikkelde het team een aantal voorstellen.

   Impressie Emma van Beek

   Maze komt van een koude kermis thuis

   De N34 kunstroute in Drenthe is weer een attractie rijker! Maze de Boer maakte in opdracht van provincie Drenthe een bijzonder kunstwerk geïnspireerd op de combinatie van reizen en entertainment. Want wat is een beter icoon van reizen en entertainment dan een kermis?!

   Voor zijn werk ‘Situated’ maakte Maze daarom zijn permanente versie van een kermis. Niet uit lichte modules, maar juist uit abstracte betonnen elementen. Hij verwerkte de botsauto’s, het lunapark, de draaimolen, een boksbal en de iconische grijpautomaten in zijn werk. Zoek de verschillen!

   In opdracht van Maze de Boer trad Mothership op als producent. Met dank aan SKOR.

    Foto Joost ten Bruggencate

    Culture shock

    Het Schouwburgplein ademt cultuur. Vanaf nu niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond! In opdracht van Gemeente Rotterdam gingen
    Thijs Kelder (Studio Ruwedata) en Eva Cardon (Ephameron) de uitdaging aan om in de parkeergarage de culturele levendigheid van het plein en de stad in beeld te vangen.

    De schildering in de garage bevat daarom grafische verwijzingen naar dans, muziek, winkelen, cultuur, film en theater. Allemaal dingen die je nu zowel bij de uitgang als bij de ingang van de garage aan de voeten liggen!

    Het werk is bijna af en dus nu al te bezichtigen!

    In opdracht van Bureau Binnenstad (Gemeente Rotterdam) treed Mothership op als adviseur en producent.

     Foto Monique Benthin

     ABABA trekt zijn mooiste jurruk aan!

     Op 24 mei schittert de ABABA crew op het Kunstenaarsbal 2014! Net als Mothership en ABABA wil het Donker Collective, organisator van het Kunstenaarsbal, de grens tussen kunst en publiek verkleinen. Zij doen dit door verschillende disciplines te combineren tot een heus bal.

     Goede reden dus om die baljurk uit de kast te trekken! ABABA laat tijdens het Kunstenaarsbal een selectie van de kunstwerken zien die te koop zijn in de galerie en op ABABA Online: werken van onder andere ATTAK, Early Mast, Studio Ruwedata, ROYALSTEEZ en Pet van de Luijtgaarden.

     Kom jij ook een dansje wagen?

     Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen
     Mauritskade 63
     1092 AD Amsterdam

     24 mei 2014
     Dagprogrammering 12.00u – 19.30u
     Avondprogrammering 22.00 tot de late uurtjes!
     Overdag is de entree gratis. Kaartjes voor het feest ’s avonds zijn hier verkrijgbaar:

      ‘She Man’ van Pet van de Luijtgaarden tot 23 mei te zien in ABABA en ook online te koop!