Opening Dobberend Bos

Het Dobberend Bos is afgelopen woensdag 16 maart officieel geopend en we zijn supertrots. Twintig Hollandse iepen gingen op deze Nationale BoomPlonsdag te water in de Rotterdamse Rijnhaven. Een bijzonder moment dat in combinatie met de ondergaande zon, het gezang van het koor van de Rotterdamse havo/vwo voor Muziek en Dans, de vele genodigden en de (inter)nationale pers tot een onvergetelijke gebeurtenis leidde. We kunnen niet wachten tot de iepen in blad staan en iedereen met volle teugen kan genieten van dit nieuwe stukje groen in de Rotterdamse haven. Als je meer wilt weten over het bos, foto’s of video’s wilt bekijken of in de media verschenen artikelen over het bos terug wilt lezen neem dan zeker een kijkje op www.dobberendbos.nl.

  Opening van het dobberende bos in de Rijnhaven in Rotterdam. Foto: Frank de Roo

  Een kijkje achter de schermen op Schiphol

  Maart was een productieve maand, want we hebben er nóg een mooi kunstwerk bij. Sinds 8 maart kunnen bezoekers aan The Fashion Gallery in vertrekhal 2 op luchthaven Schiphol genieten van een kunstwerk van motion designer Eline Wieland. In het midden van deze multi-branded high end fashion store schittert een pilaar die inclusief een deel van het aangrenzende plafond bedekt is met flexibele LED-schermen. Beelden van Hollandse wolkenluchten, tot bloei komende Japanse kersenbloesems, de hoogste torens van de wereld, fladderende kolibri’s en indrukwekkende bergpartijen nemen de bezoeker mee op reis over de hele wereld. Breng bij je volgende intercontinentale vlucht zeker een bezoek aan deze bijzondere blikvanger; you won’t regret it!

  In het interview met art director Jeroen Everaert en motion designer Eline Wieland kun je meer lezen over de achtergronden van dit bijzondere project.

  Klik hier voor het interview en een video.

   connecting worlds . head in the clouds Foto: Eline Wieland

   Honderdduizenden steentjes

   Afgelopen weken is er bij het in Zoetermeer gevestigde Italiaanse familiebedrijf Zuliani met man en macht gewerkt aan het 450m2 plafondmozaïek van het totaalkunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’ in de Beurspassage. Met veel liefde, vakkennis en geduld zijn glasmozaïeksteentjes van 2 bij 2 cm met de hand volgens nummering in rubberen matjes gelegd. De matjes worden vervolgens op de bogen van de passage aangebracht en zullen het 450m2 grote plafond van het totaalkunstwerk gaan vormen. De afgelopen periode is er intensief contact geweest tussen Luigi Zulliani en Jeroen Everaert van Mothership over de voortgang van dit bijzondere project. Binnenkort leggen we de eerste steen. Naast het glasmozaïek is ook de terazzovloer van dit grootste kunstwerk van Nederland in handen van deze Italiaanse meesters.

    Foto: Mothership

    Vers bloed

    We hebben er een nieuwe stagiair bij! Van februari tot juni zal Joni Cousins, studente aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, zich gaan bezighouden met marketing en communicatie. Joni zit in haar laatste jaar van Algemene Cultuurwetenschappen en is ondertussen óók bezig met het schrijven van haar thesis. Haar liefde voor films en muziek ondersteunt ze door geregeld op festivals als vrijwilliger aan de slag te gaan. Welcome aboard Joni.

     Foto: Mothership