Legende tunnel

Threesome

Het Muizengaatje is een belangrijke verkeersader. In combinatie met de aanwezigheid van het bus- en treinstation Rotterdam Noord, is het een locatie waar veel mensen dagelijks mee te maken hebben. Naast het feit dat er veel mensen te maken hebben met het Muizengaatje, is het de belangrijkste route van en naar de deelgemeenten Noord en Hillegersberg-Schiebroek.

Om die reden was het voor de betrokken deelgemeenten belangrijk dat deze plaats de sfeer uitademt die past bij de omgeving. Het moest zogezegd een echte toegangspoort naar de deelgemeente worden.

Voordat Mothership de opdracht kreeg zorgde de spoorwegtunnel ‘het Muizengaatje’, voor een rommelige aanblik. Het was een donker en grauwe plaats waar mensen niet graag komen. De plaats vertelde weinig tot niets over de omliggende deelgemeenten en het was een plaats waar weinig mensen positieve gevoelens van kregen. Het Muizengaatje was vervuild door onder andere graffiti.
Voor de deelgemeentes Noord en Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam maakte Threesome S01 het winnende projectplan om de onderdoorgang ‘Muizengaatje’ te veraangenamen. Marjon van der Velden, Gino Catshoek en Kim Visser maakten een voorstel en eerden Coen Moulijn uit deelgemeente Noord en ontstaanslegende Hillegonda uit Hillegersberg-Schiebroek.

In opdracht van de deelgemeentes Noord en Hillegersberg-Schiebroek won Threesome team ‘Supurb’ met haar concept de verbetering voor de onderdoorgang. Mothership trad hierbij op als producent.

Threesome S01 Marjon van der Velden, Gino Catshoek and Kim Visser
Title Legend Tunnel
Description Winning design for the railway underpass between the districts Rotterdam Noord and Hillegersberg-Schiebroek, honoring Feyenoord legend Coen Moulijn and the legend of Hillegonda
Location Bergweg / Straatweg, Rotterdam
Commissioned by District Councils of Rotterdam Noord and Hillegersberg-Schiebroek
Producer Mothership – Faye Ellen
Artists website www.thethreesomeproject.nl

 

© Monique Benthin
© Monique Benthin
© Monique Benthin
© Monique Benthin

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?