REFLECT

Ephameron, Studio Ruwedata

De parkeergarage Schouwburgplein is een belangrijke toegangspoort tot de binnenstad en de culturele instellingen op en rondom het plein. Het plein en de directe omgeving worden gekenmerkt door een mengeling van winkelen, uitgaan en cultuur, met name podiumkunsten en film. De culturele instellingen en de horeca zijn de voornaamste ‘trekpleisters’ in dit gebied. De parkeergarage Schouwburgplein had een neutrale uitstraling, en liet onvoldoende zien wat je op en om het plein kunt verwachten. Aankomende bezoekers worden bovendien niet geïnformeerd over wat zich op en om het plein allemaal afspeelt.

Studio Ruwedata en Ephameron werd door Bureau Binnenstad gevraagd om een ontwerp te maken om de bezoekers van de binnenstad, die via de Schouwburgpleingarage binnenkomen, gastvrij te ontvangen, in de garage al een voorproefje geven van het plein en omgeving, laten zien wat er te ontdekken/beleven is en helpen zich te oriënteren.

Voor het werk REFLECT werd de creativiteit van de locatie als uitgangspunt genomen. Het Schouwburgplein huist namelijk vele creatieve bedrijven. Dit omvat instellingen zoals de Doelen, de Rotterdamse Schouwburg en bioscoop Pathé maar ook minder in het oog springende instellingen zoals de organisatie van Film Festival Rotterdam en de hogeschool van kunstvakonderwijs Codarts zijn hier gehuisvest. Met andere woorden: het Schouwburgplein ademt cultuur. De schildering in de garage bevat daarom grafische verwijzingen naar dans, muziek, winkelen, cultuur, film en theater. Allemaal dingen die je nu zowel bij de uitgang als bij de ingang van de garage aan de voeten liggen!

In opdracht van Bureau Binnenstad (Gemeente Rotterdam) trad Mothership op als adviseur en producent.

Artists Ruwedata (NL) & Ephameron (BE)
Title Reflect
Description Stencil and stickering artwork incorporating themes from the surrounding area of the parking garage, Rotterdam
Commissioned by  City of Rotterdam
Producer  Mothership – Jeroen Everaert/ Joost ten Bruggencate
Photographer Monique Benthin
Artists websites www.studioruwedata.nl

www.ephameron.com

© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?