ROTTE-DAM

Robbert de Groot & Cees Boot

De voetgangerstunnel aan de Wijnhaven in Rotterdam (de doorgang onder de verlengde Willemsbrug) is een donkere, eng aandoende tunnel. Men ging hier doorheen aangezien de route korter is, maar niet met veel plezier.

Naast het feit dat de tunnel veelvuldig wordt gebruikt door de studenten van de Hogeschool Rotterdam en de Willem de Kooning Academie, zal de tunnel in de komende jaren veelvuldig worden gebruikt door de nieuwe bewoners in het gebied. Er wordt volop gebouwd rond de Wijnhaven. Waarmee het aantal nieuwe bewoners flink is gestegen.

Bureau Binnenstad vroeg Mothership naar deze tunnel te kijken en een plan te verzinnen, waarin deze tunnel een bijzondere, lichte en veilige tunnel zou worden.

Het kunstwerk “ROTTE-DAM” is gebaseerd op de “roots” van de stad en in 2010 bedacht door twee (inmiddels voormalige) studenten aan de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. Grafisch ontwerpers Robbert de Groot en Cees Boot wonnen toentertijd met hun concept het project voor de Wijnhaventunnel in Rotterdam. Het woord ROTTE-DAM is in wortelvormen uitgesneden uit een corten-stalen wand die ‘ s avonds door LEDverlichting word verlicht. Op deze magische plek waar de Wijnhaventunnel ligt is Rotterdam ontstaan en een dam in de Rotte gelegd.

In opdracht van deelgemeente Rotterdam ontwierpen grafisch ontwerpers Robbert de Groot en Cees Boot het kunstwerk “ROTTE-DAM.

Mothership trad hierbij op als producent.

Artists Cees Boot & Robbert de Groot
Title ROTTE-DAM
Description Corten steel wall with root structure cut out and lighting from behind
Dimensions 26 x 2,5 meters
Materials Cortensteel, floor lights
Location Wijnhaventunnel, Wijnhaven, Rotterdam
Commissioned by City of Rotterdam
Producer Mothership – Joost ten Bruggencate
Artists websites www.ceesboot.com / www.robbertdegroot.nl

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?