#selfie

MWAH Tekstuele Verwenners

Op 13 maart 2014 opende het Rotterdam Centraal Station haar deuren. De feestelijke opening duurde in totaal vier dagen. Mothership beet in samenwerking met Shivers het spits af. Samen bedachten zij een creatieve invulling voor de stationshal: een grote spiegelende bol en de #selfie actie. MWAH Tekstuele Verwenners werd uitgedaagd om een aantal toepasselijke spreuken te verzinnen voor deze actie, die verspreid door het hele station zichtbaar was.

Op donderdag 13 maart werd het nieuwe Rotterdam Centraal groots geopend. Gedurende de hele dag moeten reizigers, betrokken partijen, omwonenden en ondernemers die het station omringen met een WOW-effect de spectaculaire opening van het station kunnen ervaren. Het station bestaat 365 dagen per jaar uit rituelen, dagelijkse acties die niet meer worden waargenomen. Om in de toekomst wat vaker stil te staan bij deze dagelijkse dingen worden juist deze uitgelicht tijdens de opening van het station. Uitgangspunt voor deze grootse opening was het zichtbaar maken van het onzichtbare door een licht te werpen op alledaagse handelingen. Hierbij moesten de dagelijkse handelingen die gewoon zijn op het station worden uitvergroot op een bijzondere manier, zodat ze opvallen, bijzonder worden en mensen stil doen staan. Hierdoor moest de openingsdag niet alleen een hommage aan het nieuwe Rotterdam Centraal worden, maar ook een hommage aan mensen die het station en de stationsomgeving mogelijk maken.

In opdracht van Shivers trad Mothership op als conceptontwikkelaar en producent.

Met spiegels werden de dagelijkse rituelen (die niet meer worden waargenomen) op een originele manier uitgelicht en uitvergroot. Zodat ze opvallen, bijzonder worden en mensen stil doen staan.
Reizigers worden verrast door de enorme spiegels, lachen naar hun eigen spiegelbeeld en worden door inspirerende teksten getriggerd na te denken over waar ze zich bevinden, wat hen beweegt en waar ze naartoe gaan. Niet nu of straks, maar in de toekomst.

Het sprankelende middelpunt van de opening was een oogverblindende, stationshalhoge spiegelbol. Een eyecatcher van formaat.

Aan de reizigers werden zilveren ballonnen uitgedeeld met daarop de tekst #selfie #13mrt14 @rdamcentraal en spreuken van MWAH.

Concept Mothership
Title Selfie
Description Huge inflatable mirror ball as a starting point for a social media campaign #13mrt14#selfie for the official opening of the Central Station of Rotterdam. The openingsact was done by His Royal Highness King Willem-Alexander of the Netherlands.
Dimensions Diameter of 11 meter
Presented at Opening Rotterdam Central Station 2014
Commissioned by Prorail, NS Stations
In cooperation with Shivers & MWAH Tekstuele Verwenners
Producer Shivers – Mark van Mierlo
Website www.shivers.nu
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?