Water you thinking? Bring in the Dutch!

MWAH Tekstuele Verwenners

Op 5 juli 2015 werd de tweede etappe van de Tour de France door Nederland gereden. Van Utrecht tot aan de finish op de Oosterscheldekering in Zeeland reden de renners een hele bijzondere route. Niet eerder werd er in de Tour door zo’n diep dal gereden. En nooit eerder werd er in zee gefinisht. Op de route passeerden de renners onder meer diverse Deltawerken.

Voor Rijkswaterstaat was dit hét moment om de hele wereld nu eens te laten zien wie de gele trui dragers zijn in watermanagement. Wanneer er ergens ter wereld een watersnoodramp plaatsvindt wordt er geroepen ‘Bring in the Dutch’. Reden om de Nederlandse trots op onze Deltawerken eens even goed de wereld over te laten gaan. Samen met Mothership werd het concept ‘Bring in the Dutch’ uitgedacht.

Mothership vroeg Mwah Tekstuele Verwenners erbij en zo werden er vier verschillende plekken aangewezen waarop de kunstuitingen te zien waren. Over water, wielrennen en de strijd winnen raakt niemand uitgepraat. Mwah verenigde deze thema’s dus tot een aantal gevleugelde uitspraken waarbij de humoristische benadering je doet glimlachen en tegelijkertijd de hele wereld bewust maakt waar die Dutch met hun watermanagement voor staan.

De kunst van Mwah met teksten als: ‘Water you thinking’, ‘Bring in the Duch’ en ‘Go with te flow, but have a stop at the Delta Works’ waren zichtbaar op de Brouwersdam, de Haringvlietsluizen, het Topshuis en in het zand op het strand van Goeree Overflakkee. Daarnaast werd ook het perscentrum, dat tijdelijk gehuisvest was in het Topshuis, van binnen aangekleed met de uitspraken van Mwah.

Artist Mwah – Tekstuele Verwenners
Concept Eric van der Weegen, Karen van Burg, Mothership
Title Water you thinking? Bring in the Dutch!
Description Huge letters painted with yellow road paint on the side of the Brouwersdam. Two large banners for the J.W. Topshuis. Standards at the Haringvlietsluizen. Text ‘Eau Yeah!’ ploughed on the beach at Brouwersdam. All part of the city dressing for the Tour de France 2015.
Dimensions Eau Yeah! 670 x 100 m (WxH)
Dimensions Brouwersdam 230 x 8 m(WxH)
Dimensions J.W. Topshuis 30 x 9 m (WxH)
Location Brouwersdam, Neeltje Jans & Haringvlietsluizen, Zeeland
Commissioned by Rijkswaterstaat & Municipality of Goeree-Overflakkee
Producer Mothership – Joost ten Bruggencate
Photographers Bart van der Putten, Mothership
Artist’s website www.mwah.nl
Other www.xld-sign.com

 

© Veerdonk Visuals
© Veerdonk Visuals
20150705_eau_yeah_door_xl_d-sign
© Anja van Aalst
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?