24 UUR Cultuur

Mothership

Met het thema Verbinding & Gastvrijheid bedacht Mothership in samenwerking met CCCP en Rotterdam ByCycle een opvallende route tussen verschillende culturele instellingen in Rotterdam. Om de kunst- en cultuurliefhebbers te verwelkomen en te begeleiden werden op de 24 UUR Cultuur route groene fietswrakken geplaatst met daarop een enorme boeket bloemen. Deze boeketten waren geïnspireerd op het werk ‘The Flower Thrower’ van graffiti kunstenaar ‘Banksy’. Banksy staat er om bekend bestaande kunstwerken en iconische beelden op zijn eigen manier aan te passen waardoor de aard van het stuk radicaal verandert. Als een dank-je-wel voor zijn bijzondere werk kon het Rotterdamse publiek zich in de typische “Flower Thrower” houding laten fotograferen en zo het boeketje naar Banksy teruggooien. Deze foto’s werden meteen op Flickr geplaatst zodat Banksy de dankbetuigingen kon ontvangen.

Mothership heeft dit concept ontwikkeld i.s.m. met CCCP en Rotterdam ByCycle. 24 UUR Cultuur vond plaats op 10 en 11 september en markeerde de opening van het culturele seizoen 2011 in Rotterdam. Mothership trad voor dit project ook op als producent.

Concept Mothership in cooperation with CCCP
Title Tribute to Banksy
Description Festival routing and event where people could have themselves photographed in a “Flower Thrower”pose as a tribute to graffiti artist Banksy (GB)
Presented at Festival 24UUR Cultuur, Rotterdam
Date 2011
Commissioned by Rotterdam Festivals
Producer Mothership – Mathijs Goorhuis
Thanks to Banksy (GB), Rotterdam ByCycle and the Flower Throwers
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© CCCP
© CCCP
© CCCP
© CCCP

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?