Iconische schaduw vereeuwigd

Jules Deelder

Jules Deelder heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar toch: de legendarische schrijver, dichter, tekstvirtuoos, grappenmaker en performer werd in november 2014 zeventig jaar. Rotterdam is trots op deze levende legende en zette hem daarom op vele momenten (met zonnebril) in het zonnetje.

Vrienden van Jules Deelder (Hans Kleinjan, Jack Kerklaan en Krijn van Laar) initieerden één van die momenten. Op 26 november 2014 om 19:30 uur werd een levensgroot beeld van de dichter naast Café Ari onthuld. Het plaatsen van het beeld was een guerrilla actie, buiten de makers om wist hier niemand wat vanaf.

De plaatsing was een groot succes. Verschillende regionale en landelijke media schonken aandacht aan dit moment, waaronder: RTV Rijnmond, AD, NRC en Telegraaf. Niet veel later sprak Jules Deelder er zelf over in het tv programma Opium.

Fotograaf en art director Lenny Oosterwijk is verantwoordelijk voor het ontwerp van het beeld. Uit een van Deelders foto’s is een silhouet gevormd. Dit ontwerp is levensecht en gedetailleerd uitgesneden uit 4 cm dik staal. Mothership bedacht het concept en verzorgde de productie van het beeld. Met dank aan Barzilay Rotterdam B.V. en Rotterdam Steel Works.

Artists Lenny Oosterwijk (NL)
Title Wat nergens op lijkt is echt
Description For the occasion of Jules Deelder’s seventieth birthday, a black metal statue of his silhouette was produced and placed near Café Ari in Rotterdam.
Dimensions 183 x 48 x 4 cm
Materials Metal
Location Café Ari, Rotterdam (NL)
Sponsored by Barzilay Rotterdam B.V., Rotterdam Steel Works
Producer Mothership – Jip Vollema
Initiator Hans Kleinjan, Jack Kerklaan, Krijn van Laar
Photographer Linda Koolen
Artist website www.lennyoosterwijk.nl
Thanks to Café Ari

 

© Linda Koolen
© Linda Koolen
© Linda Koolen
© Linda Koolen
© Linda Koolen

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?