Amsterdam Oersoep, Damrak passage

Arno & Iris, Hans van Bentem

Het Damrak moest verfraaid worden. Daarom werd het gehele pand bij de voormalige C&A passage geherstructureerd. En omdat Amsterdam hier een grote toeristische trekpleister van wilde maken is Mothership door Bouwinvest gevraagd hiervoor een pitch uit te schrijven. Het grote succes van de Markthal heeft bewezen dat kunst een immens grote PR-waarde aan een ruimte kan meegeven. Dat is precies wat ze voor het Damrak ook voor ogen hadden. Zodoende werd de gehele passage ter beschikking gesteld aan de kunstenaars. De pitch-winnende kunstenaars die deze passage mochten verfraaien waren het gelegenheidstrio Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem met het kunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’.

‘Amsterdam Oersoep’ refereert op het eerste gezicht naar de Amsterdamse grachten, maar bevat nog veel diepere lagen waar verwezen wordt naar de magische krachten van water en het ontstaan van het universum.

Voor het vervaardigen van ‘Amsterdam Oersoep’ werd gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap. Het plafond is gemaakt van ruim 450 m2 glasmozaïek. De vloer werd door een oud Italiaans familiebedrijf voorzien van Terrazzo en de wanden zijn voorzien van handgemaakte tegels met glas in lood objecten. Daarnaast is de passage aangekleed met geweldige kroonluchters van fietsonderdelen en immens grote spiegels gedecoreerd met bladgoud.

In opdracht van Bouwinvest ontwierpen Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem ‘Amsterdam Oersoep’ in samenwerking met FiMek en Top Vastgoed. Met speciale dank aan DLVS treedt Mothership hierbij op als adviseur en producent.

© Kees Hummel
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?