Vlaggenparade Rotterdam Unlimited

Emma van Beek, Threesome

Op 18, 19 en 20 juli 2014 vond het festival Rotterdam Unlimited plaats. Met acts als de Battle of the Drums, de Zomercarnaval Straatparade, een samenwerking met dance-event Crazy Sexy Cool en vele andere acts door de stad verspreid was het weer een tropisch avontuur, inclusief tropische temperaturen.

Tijdens Rotterdam Unlimited staat Rotterdam in het teken van muziek, dans, theater en carnaval. Met als belangrijkste pijlers het Dunya festival, het wereldpodiumkunstenfestival van Nederland met veel aandacht voor wereldmuziek, en het Zomercaranaval dat de Zuid Amerikaanse en Caribische cultuur vertegenwoordigd. Rotterdam Unlimited presenteert kunstuitingen die in de smeltkroes van wereldsteden ontstaan, geïnspireerd door de krachtige cultuurtradities van de diverse bevolkingsgroepen die onze stad rijk is.

Rotterdam Unlimited stelde ons een paar vragen omtrent een nieuwe aankleding voor het festival: Hoe maak je het evenement (en het thema dat dit evenement vertegenwoordigt) voelbaar in het centrum van de stad? En op welke manier kan aankleding van het centrum bijdragen aan een positieve festivalbeleving van het publiek en ter versterking dienen van het festival en de stad? Daarnaast ook rekening houdend met de verschillende locaties van het festival, zichtbaarheid (in grote mensenmassa’s), functionaliteit, duurzaamheid van de uitingen en het 30-jarige jubileum van het festival.

Op verschillende locaties wapperden door Emma van Beek (student Threesome) en Natasa Heydra (begeleiding Threesome) ontworpen vlaggen. Hierdoor begon het evenement eigenlijk al in de stationshal van het Centraal Station en werden verschillende routes gemarkeerd!

In samenwerking met Rotterdam Festivals en Rotterdam Unlimited ontwikkelde het team van Threesome de city dressing voor Robin Rotterdam Unlimited 2014.

Artists Emma van Beek / Natasa Heydra
Description Festival stage setting using special designed flags.
Presented at During the festival Rotterdam Unlimited
Location Festival area in centre of Rotterdam
Commissioned by Rotterdam Unlimited and Rotterdam Festivals
Producer Mothership – Joost ten Bruggencate
Artist’s website www.EmmavanBeek.nl
Thanks to Threesome project in collaboration with Hogeschool Rotterdam

 

© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?