connecting worlds . head in the clouds

Eline Wieland

“Shoppen op Schiphol met je hoofd in de wolken…”

De nieuwe winkelruimte van Lagarde/Gerzon in Terminal 2 op Schiphol, waar veel bekende en grote mode-labels worden verkocht, wordt optimaal benut voor het etaleren van producten. In feite was er nauwelijks ruimte om iets toe te voegen. Toch bestond tegelijkertijd de behoefte om iets speciaals te maken in de nieuwe winkel en werd Mothership gevraagd om de klant een bijzondere beleving te geven.

De ruimtelijke indeling van de winkel wordt ‘gehinderd’ door een pilaar die direct bij de hoofdentree staat. Door de kassa en displayruimte daar omheen te modelleren wordt er op een slimme manier gebruik van gemaakt. Juist deze pilaar werd het canvas voor een kunstwerk: van sta-in-de-weg naar een blikvanger die uitnodigend werkt op potentiële klanten; zelfs op niet-merkvaste bezoekers. Een sfeerbepaler in de winkelruimte die een positieve winkelervaring biedt, blijft hangen en de gemiddelde verblijfsduur in de winkel verlengt, met een grotere kans op verkoop tot gevolg.

Flexibele led panelen maken van de pilaar een groot beeldscherm dat doorloopt in een cirkel (doorsnee 4 meter) op het plafond. Op deze led oppervlakte sprankelt een loop van 10 minuten van een bewegend beeld, gemaakt door motion designer Eline Wieland. De titel “connecting worlds . head in the clouds” verwijst naar de voorbij stromende echt Hollandse wolkenluchten en naar ‘met je hoofd in de wolken’ lopen; omdat je een verre intercontinentale reis gaat maken, of omdat je aan het shoppen bent…

Natuurelementen uit alle werelddelen worden in de film met elkaar verbonden met de wolken als achtergrond. Het is een prachtig werk geworden dat verrast, doet lachen, rustig maakt en toch 10 minuten lang spannend blijft.

Het LED-scherm is gemaakt door Street Communication.

Eline Wieland werkte eerder samen met Mothership voor de opening van Rotterdam Centraal Station waarvoor zij de verbluffende films voor op het 40 meter lange scherm maakte.

Op 8 maart 2016 opende de nieuwe high end ‘Fashion Gallery’ van Lagardere in de intercontinentale terminal op Schiphol.

 

Artist Eline Wieland
Concept Mothership – Jeroen Everaert
Title connecting worlds . head in the clouds
Description 10 minute loop of animated moving images
(theme: nature) on flexible led screens
Location Lounge 2, Schiphol Airport
Commissioned by Lagerdere Travel Retail
Producer Mothership – Maartje Berendsen
Photographer Eline Wieland
Artist’s website www.elinewieland.nl
Suppliers Beam Systems, Street Communication
Thanks to Buro de Binnenstad – Rogier Neuféglise
connecting worlds . head in the clouds

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?