Somewhere Nice

Bruce Tsai

Artist Bruce Tsai
Title Somewhere Nice
Description Colorful wallpainting turns an unpleasant underpass in a fun place
Dimensions 90 m (w) x 5 m (h)
Location Kralingse Zoom, Rotterdam
Commissioned by City of Rotterdam & City of Capelle aan den IJssel
Art director Mothership – Jeroen Everaert
Producer Mothership – Jip Vollema
Artist’s website www.brucetmc.com

De onderdoorgang voor fietsers, voetgangers en de elektrische pendelbus die de Kralingse Zoom verbindt met de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel werd jarenlang ervaren als een onprettige locatie. 15 jaar na de ontwikkeling van de wijk Fascinatio heeft de Gemeente Capelle de bewoners gevraagd mee te denken over hun toekomst agenda. De bewoners gaven aan dat ze het tunneltje bij metrostation Kralingse Zoom één van de engste plekken van de wijk vonden. En daar wilde de gemeente wat aan doen. Er waren meerdere meldingen van aanrandingen en andere criminele activiteiten.
De gemeente Capelle schakelde Mothership in om het tunneltje veiliger te maken en de omwonenden een kunstwerk te geven om trots op te zijn.

Voor het kunstwerk werd Bruce Tsai Meu Chong ingeschakeld om de tunnel te voorzien van een muurschildering. Vanaf 24 november 2015 is het tunneltje getransformeerd tot een prettige doorgang. Niet alleen voelt het weer veilig aan, ook is de muurschildering iets waar de bewoners trots op kunnen zijn.

“Op deze manier zouden we meer onveilige plekken moeten aanpakken.”

wethouder Joost Eerdmans

© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?