The World is Yours

Arno & Iris

Artists Arno Coenen & Iris Roskam
Title The World is Yours
Description Globe of steel lines with neon on top of historical transformer station; in steel letters ‘the world is yours’
Dimensions ø 300 cm
Location Tiendplein, Rotterdam
Commissioned by Gemeente Rotterdam
Art director Mothership – Jeroen Everaert
Producer Mothership
Photographer Catharina Kousbroek
Suppliers AV-R, Wilwy
Thanks to Ron van Gelder

De West-Kruiskade Alliantie kampte jaren met een slechte reputatie en diende als schoolvoorbeeld voor hoe het níet moest in de stad. Jarenlang was het gebied op en rondom het Tiendplein het decor van drugsoverlast en criminaliteit.

Vanuit de gemeente Rotterdam kwam de vraag bij Mothership voor het inrichten voor het Tiendplein met als doel de plek meer verblijfskwaliteit te geven. Het transformatorhuisje is een beeld bepalend element op dit plein met cultuurhistorische waarde en verdient vanwege die rede extra aandacht. Het huisje heeft, vanwege zijn centrale ligging op het plein én de cultuurhistorische waarde, de potentie om een beeldbepalend object op het plein te worden; een Landmark in de stad.

Het Tiendplein moest een levendig plein worden waar men zich kan vermaken, gezellig kan zitten en elkaar kan ontmoeten.

Kunstenaars Arno Coenen & Iris Roskam namen dit gerestaureerde transformatiehuisje als uitgangspunt én als locatie van hun kunstwerk.

Het kunstwerk van Arno & Iris is een netwerkvisualisatie van de stad Rotterdam. De open wereldbol is door de draadstructuur op verschillende punten aan elkaar verbonden. Het is nu al een icoon voor het Oude Westen!

© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?