The Great Escape

Arno & Iris

Op 1 oktober 2014 opende de Markthal zijn deuren en gemeente Rotterdam wilde graag van de gelegenheid gebruik maken om Rotterdam goed en mooi op de kaart te zetten. De landelijke aandacht voor de opening van Rotterdam Centraal heeft Rotterdam aan publiciteit en economisch goed gedaan en dit willen graag weer voor elkaar krijgen met de opening van de Markthal.

Mothership kreeg van Bureau Binnenstad van gemeente Rotterdam de opdracht om een city dressing te ontwerpen voor het centrum van Rotterdam. Het ontwerp dat tot stand is gekomen is in samenwerking met kunstenaarsduo Arno & Iris bedacht. Nog voor de opening is het kunstwerk aan de binnengevel van de Markthal wereldwijd in het nieuws geweest. Voor de opening is het echter niet alleen belangrijk dat de Markthal in het oog springt bij de pers, maar dat ook de stadsgebruiker werd geprikkeld om een kijkje te nemen bij de nieuwste aanwinst en dat mensen die op de opening afkomen op hun beurt worden geprikkeld om gebruik te maken van de stad. Het middel bij uitstek om dit te bewerkstelligen, was deze city dressing.

De dieren, geïnspireerd op de dieren die te zien zijn in het kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’, waren van oktober 2014 t/m januari 2015 te zien op diverse gebouwen en objecten. Mothership trad hierbij op als producent.

De diertjes waren te vinden op de meest uiteenlopende gebouwen in de stad: Nationale Nederlanden, Unilever, Hotel Emma, Rotterdamse Schouwburg, Wold Trade Centre, Bram Ladage en HEMA (beide in de Hoogstraat).

Artists Arno & Iris
Title The Great Escape
Description Citydressing in Rotterdam using full color stickers based on images of The Horn Of Plenty
Presented at Several buildings in Rotterdam
Commissioned by Bureau Binnenstad – City of Rotterdam
Producer Mothership – Jeroen Everaert / Jip Vollema
Photographer Joost ten Bruggencate
Artist’s website www.arnocoenen.nl
Thanks to Michiel van Iperen

 

© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership
© Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?