‘Die 2 Brüder von Venlo’

Arno & Iris

Arno Coenen is door de gemeente Venlo uitgenodigd om een schetsontwerp te maken voor een kunstwerk aan een rotonde. Sponsor van het project is supermarkt Die Zwei Brüder von Venlo, die sinds 1961 in Venlo zijn gevestigd.

De Duits-georiënteerde kwaliteitssupermarkt ‘Die 2 Brüder von Venlo’ vierde met trots hun 50-jarige bestaan en liet een kunstwerk maken voor op rotonde De Beerendonck in hun geliefde stad Venlo. In opdracht van Die 2 Brüder i.s.m. gemeente Venlo ontwierpen Arno Coenen & Iris Roskam een kunstwerk van staal. Mothership trad hierbij op als producent.

De bijzondere positie die Die Zwei Brüder von Venlo inneemt en de marketingstrategie die zij toepast heeft bijgedragen aan een betere verstandhouding tussen de twee landen in het grensgebied.
Het kunstwerk is een ode aan het feit dat de band tussen Nederlanders en Duitsers door de artikelen van Die Zwei Brüder von Venlo is verbeterd. Het werk is letterlijk opgebouwd uit artikelen die te vinden zijn in de winkel, met op de bierdoppen een referentie naar het jubileum van Die Zwei Brüder von Venlo. Bovenop het werk staat de Duitse adelaar gebroederlijk geschakeld met de Nederlandse leeuw. Het werk zit dusdanig in elkaar, dat vanaf iedere zijde er iets anders te zien is. Zodoende is dit werk uitermate geschikt voor een rotonde.

Het kunstwerk, dat refereert aan een klassiek monument, zal worden vervaardigd van staal. Met dit unieke kunstwerk van Arno Coenen heeft Venlo een kunstwerk dat staat voor de bijzondere positie die zij inneemt in de grensstreek en de verbroedering tussen de twee landen en culturen.

Artists Arno Coenen & Iris Roskam
Title Die 2 Brüder von Venlo
Description Birthday present from Die 2 Brüder von Venlo supermarket, depicting the mutual relation between the Dutch shop and its (mainly) German costumers
Location Roundabout Deken van Oppensingel / Goltziusstraat, Venlo
Commissioned by Die 2 Brüder von Venlo / City of Venlo
Producer Mothership – Mathijs Goorhuis / Joost ten Bruggencate
Artist’s website www.arnocoenen.nl
© Mothership
© Mothership
© Loek Zeelen
© Loek Zeelen
© Loek Zeelen

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?