De hal des overvloeds

De Horn of Plenty van kunstenaar Arno Coenen deed de afgelopen weken onze Facebook pagina overstromen! Het enorme kunstwerk in de binnengevel van de Markthal was het middelpunt van nationale en internationale media aandacht!

De eerste fase van het kunstwerk is namelijk bijna af, waardoor de impact van het werk al goed zichtbaar is. De projectleider Faye Ellen is echter bij ons achter de schermen nog hard aan het werk! Met de opening van het gebouw in oktober zal het complete werk pas gepresenteerd worden, inclusief projectie in de ‘vortex’ van de Horn of Plenty.

Ben je toch al nieuwsgierig naar hoe het er nu uitziet? Arno Coenen werd samen met Iris Roskam op 6 juni 2014 geinterviewd door de NOS. Kijk HIER het interview terug.

http://nos.nl/video/657521-makers-zelf-versteld-van-plafond-markthal.html

In opdracht van Provast treedt mothership op als adviseur en producent.

  Foto Ossip van Duivenbode

  ABABA genomineerd voor Ketelbinkieprijs

  Tijdens het Ondernemersontbijt op 18 juni 2014 werd de Ketelbinkieprijs 2013 uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb. The House of ABABA werd samen met GROOS en Granny’s Finest genomineerd voor deze prijs. We zijn trots om met zulke toppers genomineerd te zijn! Gefeliciteerd GROOS met de overwinning!

  De Ketelbinkie prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een jonge toonaangevende Rotterdamse onderneming. In 2008 mocht Mothership deze prijs al in ontvangst nemen.

   Onze Natasa blijft niet meer plakken

   Onze Natasa gaat de moederschuit verlaten. Al zes jaar lang waait ze af en aan als deel van het Mothership team. Als creatieve denker heeft zij projecten onder haar hoede gehad in o.a. Rotterdam en Nieuwegein, begeleidde ze de studenten van het Threesome Project en ontwierp ze de fameuze Mothership boeken. Niet geheel onbelangrijk is dat ze ook steevast zorgde voor lekkere plaatjes tijdens de Mothershipborrels.

   Naast haar werk bij Mothership is Natasa altijd al een bezig bijtje geweest. Ze gaat de moederschuit dan ook verlaten om zich meer op haar eigen werk te kunnen richten. Maar eens part of the team, altijd part of the team! We zullen je missen op kantoor, maar tot snel 😀

    Foto Rosalie Monod de Froideville

    Mothership to Go

    Met het oog op de Architectuur Biennale 2014 leek het ons tijd om een aantal kunstprojecten in Rotterdam letterlijk op de kaart te zetten. Met een ware Mothership Art Route kan je nu langs17 (semi)permanente projecten in en om de Rotterdamse Binnenstad. De route is gratis te verkrijgen bij onder andere Archiguides, King Kong Hostel, the House of ABABA, Boijmans en de Kunsthal. Go see them all!

     Sociale bedoening in ABABA

     De kaarten van Boomerang, wie kent ze niet? In samenwerking met Boomerang dook het team van ABABA in de archieven om de meest legendarische ontwerpen uit de Boomerang geschiedenis te verzamelen.

     Naast de presentatie van deze ontwerpen toont ABABA ook de social media ontwerpen van Boomerang Create: het crowdsourcing platform van Boomerang. Kunstenaar Iwan Smit ontwierp speciaal voor deze gelegenheid het decor van de tentoonstelling.

     De tentoonstelling ‘The Social Salon’ is tot 16 juli te zien in The House of ABABA, Witte de Withstraat 7a, Rotterdam